ARHIVA B365

O cursă Bucureşti-Sibiu, cu un avion TAROM, mai scumpă decât una până în Thailanda

Un bilet dus-intors pe ruta Bucuresti-Sibiu, cu un avion TAROM, cu escala la Viena, costa peste 800 de euro, mai mult decat pana-n Thailanda, informeaza stirileprotv.ro.

Reprezentantii TAROM spun ca in pret sunt incluse costurile de operare si taxele de aeroport.

Paradoxal, dar sa zburati din Bucuresti la Iasi, Cluj, Sibiu, Oradea sau Timisoara este mai scump decat daca mergeti la Roma. Preturile sunt similare cu cele catre Budapesta si Viena. Asta, desi, distantele sunt de trei ori mai mici.

Cursa Bucuresti – Sibiu este de departe cea mai interesanta. In jurul orei 8 dimineata se decoleaza din Bucuresti la Viena, unde pasagerii asteapta 4 ore. Abia pe la ora 15 ajung la Sibiu, dupa 7 ore. Pentru tot acest ocol oamenii platesc chiar si 870 de euro.

Banii pe care ii dati pe o cursa dus intors Bucuresti-Sibiu va ajung sa zburati dus intors Romania-Thailanda sau pana in Statele Unite. Mai puneti 350 de euro si ajungeti in cealalta parte a pamantului, in Sydney, Australia.

Cu alte cuvinte, Tarom a renuntat practic la cursa Bucuresti – Sibiu. De altfel, reprezentantii companiei spun ca: „Pretul final al biletelor pe rutele interne este influentat in mare parte si de taxele aeroportuare. Aceasta pondere se situeaza intre 17-25% din pretul final al biletului. Pentru zborurile externe politica tarifara se stabileste atat in functie de nevoia de acoperire a costurilor, cat si de concurenta cu alti operatori.”

Reprezentantii aeroporturilor au alta explicatie. Atunci cand pe piata este un singur jucator, el stabileste regulile.
Desi au avut zboruri interne la un moment dat, companiile low cost au renuntat.

„Nu putem sa zburam cu avioane de 180 de locuri acolo unde sunt 80 de pasageri”, a spus Gheorghe Racaru, director al unei companii aeriene low cost.

Zborurile operate de TAROM pe rutele interne reprezinta 30% din traficul anual al companiei. O alternativa ar fi companiile care opereaza curse private.

O ora de zbor incepe de la 120 de euro, iar pana la Cluj platiti in jur de 500 de euro. Adica iesiti mai ieftin daca sunteti 10 persoane.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button