O cremă antirid produsă în România, pemiată cu aur la Bruxelles

de:
18 iun. 2014
0 Afișari
O cremă antirid produsă în România, pemiată cu aur la Bruxelles

Crema produsă la Cluj sub brandul Cosmetic Plant a câștigat trofeul World Quality Selections, după trei ani de cercetări. 

„Iniţial a fost din celule stem din măr şi apoi a tot evoluat, până când am ajuns să alegem arganul pentru că această soluţie acţionează asupra celulelor stem din dermă. Prima reţetă a fost în 2011, atunci am început să lucrăm la ea şi produsul finit, deci anul trecut a fost reţeta finală”, explică Simona Neamţu, inginer chimist.

Ingredientul care le-a adus medalia de aur vine tocmai din Japonia. Crema este folosită pentru reducerea strălucirii tenului, fără să conţină vreun ingredient chimic. Formula finală reduce şi adâncimea ridurilor cu peste 25%.

„Pentru tenul normal şi mixt este o problemă cu matifierea şi reglarea sebumului şi ne-am gândit să alegem tot un produs natural pentru acest efect, deoarece, în general, se folosesc polimeri, iar noi am ales această pudră de orez, să fie tot de origine vegetală”, spune Simona Neamţu.

Puţin cunoscute în România, cremele produse în fabrica din judeţul Cluj sunt exportate în toată lumea. Pe porţile ei ies în fiecare an peste un milion de produse.

„Am exportat aproape în toată lumea, începând din Canada, ajungând în Europa, Austria, Denamarca, Italia. În Asia se caută ingrediente precum măceşele pentru vitamica C, în Orientul Mijlociu produse pentru albire”, spune Ina Ferhane, manager export.

După câştigarea celor două medalii de aur, exporturile vor creşte de nouă ori, estimează producătorii clujeni, informează Digi 24.

Cookies