O companie din România, în top 5 mondial al operatorilor low-cost cu cele mai vechi avioane

de:
22 ian. 2014
0 Afișari
O companie din România, în top 5 mondial al operatorilor low-cost cu cele mai vechi avioane

Compania Blue Air se află în top cinci al companiilor low-cost din lume cu o flotă de avioane învechite şi pe primul loc în România, informează Economica.net.

Blue Air figura în iulie 2013 în top cinci al companiilor care zboară cu cele mai vechi avioane, cu o vârstă medie a flotei de 20,5 ani, fiind depăşită de Dana Air din Nigeria cu 21,9 ani, Jet2 din Marea Britanie cu 21,7 ani şi Viva AeroBus din Mexic cu o vârstă medie de 21,5 ani, potrivit CH Aviation. Pe locul cinci se află compania din SUA, Allegiant Air, cu o vârstă medie de 22 ani. De atunci, aviaonele din flotele companiilor au continuat să se învechească.

Compania Blue Air anunţa într-un comunicat de presă din luna noimebrie a anului trecut achiziţia a două avioane, fără a se specifica dacă sunt noi sau vechi. „Anul viitor (nr. – 2014) flota se va mări cu încă două aeronave, iar Blue Air va opera zboruri cu un număr total de 8 aeronave”, potrivit comunicatului remis de Blue Air – Airline Management Solutions, compania care a preluat operatorul aerian de la omul de afaceri Nelu Iordache.

Datele recente centralizate de Planespotters.net arată că situaţia nu s-a schimbat foarte mult în ultimele luni, Blue Air fiind pe primul loc în topul companiilor aeriene care zboară România cu cele mai vechi avioane.

ECONOMICA.NET a realizat topul companiilor aeriene care zboară din România, în funcţie de vârsta medie a avioanelor. Topul începe cu Blue Air, în ordine descrescătoare şi are la bază datele Planespotters.net.

Clasamentul operatorilor cu cele mai noi avioane îi plasează pe cei de la Fly Dubai pe primul loc, ale căror avioane au o vârstă medie de 2,4 ani. În topul companiilor cu cele mai avioane urmează turcii de la Pegasus Airlines şi ungurii de la Wizz Air, ale căror avioane au o vârstă medie de 4,1 ani şi, respectiv, 4,5 ani.

Blue Air
Flotă: 8 avioane
Vârstă medie: 22,1 ani
Cel mai vechi avion: 24,7 ani
Cel mai nou avion: 16,7 ani
Date actualizate în baza Planespotters.net în decembrie 2013

Carpatair
Flotă: 4 avioane
Vârstă medie: 19,7 ani
Cel mai vechi avion: 22,7 ani
Cel mai nou avion: 17,5 ani
Date actualizate în baza Planespotters.net în octombrie 2013

Air Serbia
Flotă: 10 avioane
Vârstă medie: 15,1 ani
Cel mai vechi avion: 23,6 ani
Cel mai nou avion: 6,2 ani
Date actualizate în baza Planespotters.net în ianuarie 2014

Topul complet al operartorilor aerieni din România, după vârsta avioanelor pe care le operează, pe  Economica.net.

Aparatul de zbor BN2, implicat în tragedia de luni, 20 ianuarie, în care două persoane şi-au pierdut viaţa, era mai vechi de 30 ani. În plus, medicii mai folosesc pentru zboruri medicale de urgenţă şi un Britten Norman Islander vechi de 45 de ani şi un aparat Seneca veci de 20 de ani.

Cookies