O companie de salubritate ce a fost angajată de Clotilde Armand în timpul stării de alertă a funcționat fără autorizație de funcționare în Capitală

14 sept. 2021
101 Afișari
O companie de salubritate ce a fost angajată de Clotilde Armand în timpul stării de alertă a funcționat fără autorizație de funcționare în Capitală
O companie de salubritate ce a fost angajată de Clotilde Armand în timpul stării de alertă a funcționat fără autorizație de funcționare în Capitală. Sursa foto: Digi24

Dezvăluire surprinză în Sectorul 1. Compania de salubritate contractată de Clotilde Armand în timpul stării de alertă, REBU, a funcționat în București fără să dețină autorizația necesară.

Firma de salubritate REBU, care a semnat un acord pentru gestionarea gunoaielor din sectorul 1 cu primarul Clotilde Armand, a funcționat în Capitală fără autorizațiile necesare pentru prestarea de servicii, potrivit Gândul.

REBU poate presta servicii de salubritate doar în Ilfov, potrivit Gărzii de Mediu

Această problemă a fost semnalată de Romprest, compania de salubritate care s-a „războit” cu primarul Sectorului 1, către Garda Națională de Mediu. Prin urmare, comisarii Gărzii de Mediu și Comisariatul Municipiului București au constatat de asemenea această neregulă și au precizat că REBU poate să desfășoare activități de salubritate doar în județul Ilfov.

Prin urmare, REBU a fost amendată cu 30.000 de lei pentru că a funcționat în Muncipiului București fără autorizațiile necesare, și nici nu poate desfășura activități în Capitală până nu obține acele autorizații.

„Războiul gunoaielor” de la Sectorul 1 între Clotilde Armand și Romprest, în câteva rânduri

Încă de la preluarea mandatului, Clotilde Armand s-a plâns de tarifele încasate de Romprest, despre care a spus mereu că sunt mult mai mari decât ar fi normal, dar și că Primăria Sectorului 1 are bani de recuperat de la compania de salubritate, potrivit unui raport al Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC).

Trebuie precizat faptul că Romprest are încă de pe data de 30 iunie 2008 exclusivitatea la salubrizare în Sectorul 1. Acest lucru se realizează în baza unei delegări de serviciu oferită de Consiliul Local al Sectorului 1.

Nemulțumită de tarifele cerute, Clotilde Armand a făcut plăți parțiale către Romprest, fapt care a dus la reducerea operațiunilor de curățenie din sector.

Acest lucru a dus la adunarea munților de gunoaie, moment în care Clotilde Armand a cerut Prefecturii să instituie starea de alertă în S1, pentru a putea lucra cu alte companii de salubritate.

În cele din urmă a fost instaurată starea de alertă, iar primăria de sector a semnat inițial un contract cu Brai Cata SRL pentru gestionarea gunoaielor, însă a mai fost semnat un contract și cu REBU, companie care conține și CGMB pe lista acționarilor.

Cookies