O cocoașă uriașă pe șina de tramvai de pe Bulevardul Gheorghe Șincai. Și e doar o bucățică din zecile de km de cale ferată urbană distrusă din București

31 mai 2023
8333 Afișari
O cocoașă uriașă pe șina de tramvai de pe Bulevardul Gheorghe Șincai. Și e doar o bucățică din zecile de km de cale ferată urbană distrusă din București
O cocoașă uriașă pe șina de tramvai de pe Bulevardul Gheorghe Șincai. Și e doar o bucățică din zecile de km de cale ferată urbană distrusă din București | Sursă foto: Facebook-Info Trafic București și Ilfov

Șinele de tramvai din Capitală pun în continuare în pericol siguranța bucureștenilor care merg cu mijloacele de transport în comun, dar și a șoferilor.

O astfel de linie a fost observată de un participant la trafic pe Bulevardul Gheorghe Șincai.

O cocoașă uriașă pe șina de tramvai de pe Bulevardul Gheorghe Șincai

Cu toate că Primăria Capitalei a anunțat că mai multe linii de tramvai din oraș vor fi modernizate și reabilitate, lucrările nu au fost încă începute. Astfel că, oamenii se confruntă și la acest moment cu problemele din cauza defecțiunilor apărute la calea de rulare a mijloacelor de transport public.

În București există extrem de multe linii de tramvai rupte sau sărite de la locul lor. Nu este pentru prima dată când locuitorii orașului dau se asemenea „obstacole” pe traseul lor.

Miercuri, 31 mai 2023, un șofer din Capitală a transmis o atenționare pentru ceilalți participanți la trafic. Pe Bulevardul Gheorghe Șincai există o șină de tramvai care s-a „cocoșat” și care pune în pericol siguranța oamenilor.

Imaginea a fost publicată pe grupul de Facebook „Info Trafic București și Ilfov”, alături de următorul mesaj:

Atenție la șina de tramvai. Gheorghe Șincai.

O nouă șină de tramvai defectă în București
O nouă șină de tramvai defectă în București | Sursă foto: Facebook-Info Trafic București și Ilfov

Chiar dacă această situație poate reprezenta un pericol pentru cetățeni, unii dintre cei care au văzut postarea făcut pe rețeaua de socializare au ales să facă haz de necaz. Iată câteva dintre comentarii:

  • „Se retrage cu Diclofenac!”
  • „Asta e level 10 de șoferie. Vor să ne testeze capacitățile.”

Cu toate astea, există și persoane îngrijorate pentru siguranța oamenilor, care au încurajat autorul postării să anunțe autoritățile:

  • „Mai bine sună la politie să anunți. Poate își rupe careva mașina sau gâtul.”

50 de km de șine vor fi modernizate

Proiectul pe care Primăria Generală a Capitalei l-a demarat prevede modernizarea unui total de 50 de kilometri de cale de rulare a tramvaielor. Investiția ce urmează să fie făcută de administrația publică pentru aceste lucrări este de circa: 1,9 miliarde de lei.

Lucrările sunt împărțite în 15 loturi. Liniile de tramvai vizate de acestea se află în zone intens circulate și importante ale Capitalei.

Lista tuturor șinelor de tramvai din București ce urmează să fie modernizate poate fi consultată în articolul:

Cookies