O clădire cu o vechime de aproape 100 de ani din București, inclusă în clasa I cu risc seismic, consolidată și renovată

08 dec. 2022
1505 afișări
O clădire cu o vechime de aproape 100 de ani din București, inclusă în clasa I cu risc seismic, consolidată și renovată

Încă o victorie pentru București pentru a fi recuperat patrimoniul orașului care s-a degradat și are risc seismic la cel mai ridicat nivel. Proiectul de consolidare a clădirii a fost depus de Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) și a obținut finanțare prin PNRR.

Luna trecută alte trei clădiri și Muzeul Gheorghe Tattarescu au fost admise pentru a fi recuperate în Capitală.

Blocul anunțat astăzi este situat în str. Dianei, nr. 2, sector 2, Bucureşti, și este o construcție multietajată cu regim de înălțime S+P+5E+M, cu funcțiunea de locuințe colective şi spaţii cu altă destinaţie.

Clădirea, încadrată în clasa de risc seismic RsI, a fost construită în anul 1928 și are o suprafață desfășurată de 1940 mp. Imobilul este cuprinsă atât în Zona Construită Protejată nr. 18 Vasile Lascăr, cât şi în Zona Construită Protejată nr. 5 Carol.

”Încă un proiect depus de Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) a obținut finanțare prin PNRR. Valoarea finanțării aprobate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru acest imobil este de 7.957.231,96 lei. Proiectul vizează consolidarea seismică şi renovare energetică.”, a anunțat primarul Nicușor Dan.

În urmă cu o săptămână, primarul general Nicușor Dan informa că trei clădiri rezidențiale multifamiliale vor intra în proces de consolidare seismică și renovare energetică.

Imobilele situate în strada Boteanu, nr. 3A-3B, sector 1, Intrarea Victor Eftimiu nr. 9, sector 1; str. Mihai Vodă nr.13, sector 5 au fost incluse de Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) într-un proiect pentru care a obținut finanțare prin PNRR.

Un alt proiect care a obținut finanțare prin PNRR este Muzeul Gheorghe Tattarescu care va fi consolidat și restaurat.

Totodată, un spectaculos bloc de pe Calea Victoriei, Blocul Rosenthal, denumit după o faimoasă casă de bijuterii, va fi consolidat.

Îți mare recomandăm și:

 

Cookies