O clădire construită ilegal în București, în Sectorul 2, va fi dărâmată. Primarul Radu Mihaiu anunță că a semnat dispoziția de demolare

14 oct. 2022
5238 Afișari
O clădire construită ilegal în București, în Sectorul 2, va fi dărâmată. Primarul Radu Mihaiu anunță că a semnat dispoziția de demolare
O clădire construită ilegal în București, în Sectorul 2, va fi dărâmată. Primarul Radu Mihaiu anunță că a semnat dispoziția de demolare / Sursă foto: Facebook-Radu Mihaiu

Radu Mihaiu a anunțat joi (13 octombrie 2022) că a fost semnată dispoziția de demolare pentru o clădire ce fusese construită în mod ilegal pe domeniul public din Sectorul 2.

O clădire construită ilegal în Sectorul 2 va fi demolată

Edilul din Sectorului 2 a anunțat că pe marginea salbei de lacuri din aria administrată se află o mulțime de construcții ilegale.

Acest lucru s-a întâmplat deoarece zona respectivă este una slab frecventată, nimeni nu trece pe acolo și nimeni nu a măsurat ce se află pe terenul public și ce se află pe terenul privat.

Astfel că, în zonă s-au strâns atât gunoaie, cât și clădiri construite ilegal, după cum anunță Radu Mihaiu.

Am muncit mult la curățarea lacurilor, am muncit mult și la inventarierea terenurilor de pe malul lor și a situației lor juridice.

Sunt prea mulți oameni care au abuzat de spațiul public, prea mulți șmecheri care și-au mutat nu doar gardul cu zeci de metri mai încolo, pe domeniul public, ci chiar clădiri întregi. Au crezut că nu va observa nimeni și vor rămâne așa.

Ei bine, nu, a declarat Primarul Sectorului 2.

Acesta a anunțat că, în perioada următoare, urmează să fie demolate toate construcțiile ce au fost construite în mod ilegal pe malurile lacurilor.

Primăria Sectorului 2 coordonează intervențiile făcute asupra străzilor

Tot ieri, Radu Mihaiu a anunțat că administrația publică a început să facă pași concreți pentru a coordona intervențiile ce sunt făcute asupra străzilor din aria administrată.

Această inițiativă are rolul de a preveni/evita situațiile în care anumite străzi sunt refăcute de către ADP, iar ulterior companii precum Distrigaz, Apa Nova sau Termoenergetica vin și sparg.

Până la acest moment PS2 a reușit să se coordoneze cu o parte dintre cei care au dreptul de a face intervenții asupra străzilor. Două astfel de sincronizări au fost deja puse in practică.

Cookies