O clădire abandonată din centrul Bucureștiului, „refugiu” pentru consumatori de droguri. Poliția: 12 persoane depistate, sute de pliculețe confiscate

03 iul. 2023
431 afișări
O clădire abandonată din centrul Bucureștiului,
O clădire abandonată din centrul Bucureștiului, "refugiu" pentru consumatori de droguri. Poliția: 12 persoane depistate, sute de pliculețe confiscate | Sursa foto: Captură video

Într-un imobil dezafectat din Sectorul 2, polițiștii de la Secția 8 a Capitalei au descoperit 12 persoane suspectate că se aflau acolo pentru a consuma droguri. În incinta imobilului au fost găsite sute de pliculețe din plastic în care se aflau substanțe despre care anchetatorii suspectează că ar fi stupefiante.

12 persoane au fost descoperite într-un imobil dezafectat și sunt suspectate că se aflau acolo pentru a consuma droguri

În seara zilei de 1 iulie 2023, în jurul orei 21:30, polițiștii au descoperit, într-un imobil dezafectat, 12 persoane cu vârste cuprinse între 15 și 45 de ani care se comportau asemănător persoanelor care consumă substanțe interzise, a transmis, duminică, Poliția Capitalei, conform news.ro:

În urma activităţilor specifice s-a stabilit că, la o adresă din Sectorul 2, în interiorul unui imobil dezafectat, mai multe persoane ar consuma substanţe interzise de lege şi ar deţine cantităţi însemnate de stupefiante. Astfel, la data de 1 iulie 2023, în jurul orei 21.30, au fost depistate 12 persoane, cu vârste cuprinse între 15 şi 45 de ani, care aveau un comportament asemănător persoanelor care consumă substanţe interzise. De asemenea, în interiorul locaţiei, au fost găsite şi ridicate 241 de pliculeţe de tip zip, în interiorul cărora exista un praf alb pulverulent, despre care există suspiciunea că ar fi substanţe stupefiante.

Potrivit unor surse judiciare care au transmis pentru news.ro, imobilul era folosit ca loc de întâlnire, nu ca locuință, de către persoanele suspectate că mergeau acolo pentru a se droga.

Cazul a fost preluat de agenții de poliție din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, care urmează a sesiza DIICOT.

6 persoane au fost reținute pentru că ar fi vândut droguri la SAGA

Procurorii DIICOT au reținut șase persoane, fiind cercetate pentru vânzarea de droguri de mare risc la festivalul SAGA, care a avut loc în București, între 23 și 25 iunie.

Suspecții sunt cercetați pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni:

  • Trafic de droguri de risc și mare risc,
  • Efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Totodată, procurorii DIICOT au anunțat că, pe lângă cele șase persoane care au fost reținute, un alt inculpat a fost plasat sub control judiciar, conform unui comunicat de presă.

Pe lângă vânzarea drogurilor de mare risc, procurorii au anunțat că a fost constatată și vânzarea unor comprimate și substanțe sub formă de pulbere sau lichid, care nu sunt sub control național. Aceste substanțe pot afecta grav starea persoanelor care le consumă.

Pe data de 26 iunie 2023, DIICOT a transmis că:

  • Patru dintre inculpați au fost deja arestați preventiv pentru comiterea infracțiunile menționate anterior.
  • Doi inculpați urmează să fie prezentați în fata judecătorului de drepturi și libertăți, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies