ȘTIRI

O cerşetoare româncă a fost atacată cu pietre în capitala Suediei

Potrivit site-ului TheLocal.se., Ileana Stănescu se afla marţi seara în exteriorul mallului Kista Galleria, în nordul Stockholmului, unde a venit un grup de aproximativ 25 de tineri. Ea a declarat pentru postul Sveriges Radio (SR) că tinerii au lovit-o, după care s-au dus să ia pietre. „Aveau şi spray-uri. Nimeni nu m-a ajutat. Cine să mă ajute la ora opt-nouă seara?”, a declarat Stănescu.

Un bărbat a sărit, totuşi, în ajutorul femeii. „Erau 20-25 de persoane, strada era plină de tineri. Aruncau cu pietre, doze şi peturi în direcţia femeii”, a declarat Ahmed Amer pentru SR. El a adăugat că a încercat să stea de vorbă cu tinerii, dar că erau prea mulţi ca să îl asculte. Până la urmă, un paznic a ajutat-o pe Stănescu să se adăpostească.

Poliţia a ajuns după atac. „Ne aflam acolo de mult timp, mai mult de o oră, dar nu am primit asemenea detalii, ci doar că s-a produs o oarecare dezordine”, a declarat un poliţist local, Jörgen Karlsson, pentru agenţia TT.

El a spus că femeia a fost condusă la spital, dar că poliţia nu a fost informată de ce. Un voluntar suedez, Bienvenido Flores, care militează pentru drepturile imigranţilor UE la Stockholm, a ajutat-o pe Stănescu să raporteze incidentul în mod oficial la poliţie. El a declarat că grupul de tineri a „hărţuit” un grup de până la 50 de români care cerşea bani în zona Kista.

„Femeia care a fost agresată mi-a spus că poliţia a dat mâna cu aceşti copii şi că nu a ajutat-o” a declarat Bienvenido pentru presa locală. „Ea se aştepta ca poliţia să-i aresteze sau să-i interogheze, însă au dat mâna ca şi cum ar fi fost cei mai buni prieteni”, a adăugat el.

sursa: realitatea.net


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button