O cercetătoare din România a obținut 2,7 milioane de euro de la UE

de:
12 mart. 2015
0 Afișari
O cercetătoare din România a obținut 2,7 milioane de euro de la UE

Reprezentantii Comisiei Europene au anuntat, joi, in cadrul unui briefing de presa, ca vor fi acordate prin Consiliul European de Cercetare 372 de granturi de cercetare unor oameni de stiinta din Europa, valoarea fiecarui grant fiind de pana la 2,75 milioane de euro. Romania este, in premiera, gazda unui astfel de proiect care va fi derulat de o cercetatoare romanca, informează Ziare.com.

Potrivit sursei citate, granturile fac parte din schema de finantare a Consiliului European de Cercetare si permit cercetatorilor care sunt selectati sa foloseasca aceste finantari pentru a-si consolida echipele de cercetare, astfel incat sa faca progrese in cercetarea unor domenii precum autismul, dislexia sau rolul gravitatiei in univers.
Finantarile sunt acordate in cadrul concursului „Consolidator Grant Competition”, derulat prin programul de cercetare si inovare „UE Orizont 2020” si vor fi acordate unor cercetatori care au 38 de nationalitati diferite, printre care in premiera si un cercetator roman.

Potrivit listei cercetatorilor selectati date publicitatii de Comisia Europeana, printre cei 372 de beneficiari de granturi de cercetare se afla si Constanta-Vintila Ghitulescu, care va dezvolta o tema in domeniul stiintelor sociale si umaniste intitulata „Luxul, moda si statutul social in epoca moderna timpurie din Europa de Sud-Est”. Cercetarea va fi derulata impreuna cu New Europe College Institute of Advanced Study din Bucuresti si Fundatia Noua Europa.

Institutul care va gazdui aceasta cercetare este un institut romanesc independent, pentru studii avansate in stiintele umaniste si sociale, fiind infiintat in anul 1994 de catre Andrei Plesu.

Constanta Vintila Ghitulescu este cercetator roman, doctor in istorie si civilizatie la Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales Paris.

Cookies