O, ce veste minunată! O să răsară o nouă creșă în Sectorul 2 din București. Unitatea va primi peste o sută de copii

03 feb. 2023
141 Afișari
O, ce veste minunată!  O să răsară o nouă creșă în Sectorul 2 din București. Unitatea va primi peste o sută de copii
O, ce veste minunată! O să răsară o nouă creșă în Sectorul 2 din București. Unitatea va primi peste o sută de copii. Sursa foto: Facebook - Primăria Sectorului 2 București

O nouă creșă va fi deschisă, cât de curând, într-un imobil de pe strada Ion Vlad din Sectorul 2. Primăria Sectorului 2 a anunțat că se vor începe lucrările la imobilul vechi ce va găzdui unitatea.

Creșa urmează să aibă o capacitate de 110 locuri pentru cei mici și îi va fi alocat un buget de 20 de milioane de lei.

Creșa din strada Ion Vlad va avea 110 locuri

În cadrul ședinței Consiliului Local din data de 2 februarie 2023, s-a adoptat hotărârea prin care clădirea din strada Ion Vlad nr. 3-5, cu suprafața de 7.920 mp, va trece din administrarea DGASPC Sector 2 sub tutela Direcției Generale de Administrare a Patrimoniului Imobiliar (DGAPI) Sector 2.

Creșele aflate în Sectorul 2 nu vor mai fi parte din obiectivul de activitate al DGASPC. Modificarea a fost făcută deoarece imobilele în care funcționează unitățile de învățământ sunt deja administrate de DGAPI. Astfel că, prin această trecere va putea fi începută noua construcție.

Lucrările pentru creșa din strada Ion Vlad, Sector 2, sunt finanțate din bani europeni, prin PNRR. Suma nerambursabilă pentru realizarea proiectului ajunge la 20 de milioane de lei. Construcția acestei creșe va facilita accesul la educație pentru 110 antepreșcolari.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, transmite că noua unitate va avea:

  • Spălătorie,
  • Bucătărie,
  • Un cabinet medical propriu.

Aici va exista și o sală multifuncțională, iar în jurul imobilului vor fi amenajate mai multe locuri de joacă. Materialele folosite pentru realizarea construcției vor fi cele mai noi de pe piață.

Situația de anul trecut a locurilor disponibile din creșele Sectorului 2

Anul trecut, din cauza lipsei de locuri în creșele din București, peste 2.000 de copii au fost lăsați pe din afară. În ultimii 10 ani nu s-au mai construit creșe în Sectoarele Bucureștiului, chiar dacă cererea a fost în creștere, transmite HotNews.ro.

În Sectorul 2, un număr de 468 de copii nu au prins loc la creșă, în 2022. Numărul total de locuri disponibile în creșele din Sector a fost de 395, anunțat în luna august.

Tot anul trecut, Radu Mihaiu anunța semnarea contractului de execuție pentru realizarea creșei din strada Ion Vlad. De asemenea, primarul anunța la momentul respectiv că aceasta va fi gata, cel mai probabil, în 2023.

Primarul PS2 a aplicat pentru alocarea de fonduri din PNRR pentru un proiect ce vizează o nouă creșă în zona Floreasca, în curtea Liceului Teoretic „C. A. Rosetti”, cu un număr de 40 de locuri disponibile.

Intenționăm să extindem la un număr de 4 grădinițe corpurile cu învățământ antepreșcolar. Cele care țintesc intervalul de vârstă 2-3 ani. Realitatea este că cea mai mare nevoie este pentru acest interval deoarece mamele pot sta acasă până la 2 ani, iar copii pot intra la grădiniță începând cu vârsta de 3 ani, deci avem acest interval neacoperit, iar familiile trebuie să se descurce. Cu fiecare ocazie pe care o avem încercăm să găsim soluții, a mai declarat primarul.

Cookies