O casă veche din București, de pe Strada Parfumului 8, construită în perioada interbelică, va fi consolidată și restaurată de proprietari

26 sept. 2022
1829 Afișari
O casă veche din București, de pe Strada Parfumului 8, construită în perioada interbelică, va fi consolidată și restaurată de proprietari

Primarul general Nicușor Dan a semnat zilele acestea autorizația de construire pentru consolidarea și restaurarea unui imobil situat în Strada Parfumului nr.8. El mulțumește în acest context bucureștenilor care au înțeles importanța conservării și protejării patrimoniului arhitectural al orașului și respectă întru totul cerințele urbanistic-arhitecturale în vigoare.

Clădirea de pe Strada Parfumului 8, din zona protejată a Bucureștiului, a fost construită în perioada interbelică. Primarul general spune că imobilul va fi consolidat şi restaurat prin păstrarea şi renovarea decoraţiilor, a blazoanelor de colţ şi a ancadramentelor de la ferestre. De asemenea, ferestrele din PVC vor fi aduse la forma iniţială, cu tâmplărie din lemn stratificat (stejar).

Postarea primarului general Nicușor Dan:

”Fiecare clădire sau casă spune o poveste. Arhitectura veche dă farmec Capitalei și amintește de istoria lui.

Mulți bucureșteni au înțeles importanța conservării și protejării patrimoniului arhitectural al orașului și respectă întru totul cerințele urbanistic-arhitecturale în vigoare, iar pentru acest lucru le mulțumesc!

Un astfel de imobil este situat în Strada Parfumului nr. 8 pentru care am semnat chiar zilele acestea autorizația de construire pentru consolidare și restaurare.

Clădirea, construită în perioada interbelică şi situată în zonă protejată, va fi consolidată şi restaurată prin păstrarea şi renovarea decoraţiilor, a blazoanelor de colţ şi a ancadramentelor de la ferestre. De asemenea, ferestrele din PVC vor fi aduse la forma iniţială, cu tâmplărie din lemn stratificat (stejar).”

Îți recomandăm și:

Cookies