ARHIVA B365

O casă eco, cu un design deosebit, ce poate fi controlată prin smartphone, expusă la Bucureşti

Soleta ZeroEnergy One, cum au numit-o cei de la FITS, poate fi folosită drept o casă micuţă, un birou sau casă de vacanţă şi este construită de materiale naturale, reciclabile, provenite exclusiv din România, incluzând lemn lamelar încleiat pentru structură şi şindrile de lemn pentru acoperiş, scrie rtv.net.

FITS a folosit, în loc de pereţi, sticlă izolată pentru a crea o relaţie deosebită între natură şi interior, oferind şi lumină naturală şi ventilaţie. Soluţiile clasice deja cunoscute – termoizolaţie de înaltă performanţă, suprafeţe vitrate cu două camere şi gaz inert, evitarea efectului de seră prin calculul umbririlor, folosirea aparatelor electrice clasa energetică A, se aplică standard tuturor proiectelor Soleta, susţin dezvoltatorii proiectului.

Soleta ZeroEnergy One este alimentată de energii regenerabile – 45% din eficienţa energetică este obţinută printr-o monitorizare inteligentă a energiei, climei şi ventilaţiei. De asemenea, prin opţiunile de automatizare, se poate controla în timp real temperatura, iluminarea naturală şi artificială, ventilaţia, consumul de energie şi nivelul de securitate al casei, prin smartphone.

Preţurile pentru modelele de case Soleta pornesc de la 25.000 de euro, pentru modelul de 48+11 metri pătraţi. Modelul de 59+12mp are preţul de la 32.000 de euro, iar cel de 100+(0-48)mp, începe de la 57.000 de euro.

Casa ecologică, Soleta ZeroEnergy One, poate fi văzută de curioşi în faţa Ambasadei Statelor Unite din Bucureşti.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button