O cartelă de metrou comemorativă va fi lansată luni, 13 mai. Marchează împlinirea a 100 de ani de la prima medalie olimpică pe care echipa națională de rugby a câștigat-o

12 mai 2024
3094 afișări
O cartelă de metrou comemorativă va fi lansată luni, 13 mai. Marchează împlinirea a 100 de ani de la prima medalie olimpică pe care echipa națională de rugby a câștigat-o
O cartelă de metrou comemorativă va fi lansată luni, 13 mai. Marchează împlinirea a 100 de ani de la prima medalie olimpică pe care echipa națională de rugby a câștigat-o | Sursa foto: Rugby Romania - Facebook

Luni, 13 mai, Metrorex lansează o cartelă comemorativă specială, care marchează împlinirea a 100 de ani de la câștigarea primei medalii olimpice de către echipa națională de rugby a României.

O cartelă de metrou comemorativă va fi lansată luni 🏉

În urmă cu 100 de ani, pe data de 11 mai 1924, naționala de rugby a României disputa ultimul meci la Jocurile Olimpice de la Paris, cel cu SUA, competiție la finalul căreia avea să cucerească prima medalie olimpică pentru sportul românesc, cea de bronz, se arată pe site-ul rugbyromania.ro.

Pentru a marca această zi importantă pentru sportul românesc, împlinirea a 100 de ani de la câștigarea primei medalii olimpice de către echipa națională de rugby a României, Metrorex și Federația Română de Rugby lansează o cartelă comemorativă specială.

Noua cartelă va fi disponibilă începând de luni, 13 mai, în toate stațiile de metrou din București.

Stația de autobuz „Aeroport Băneasa” va fi mutată de luni

Tot de luni, 13 mai, începând cu ora 10:00, Societatea de Transport București va muta stația de autobuz „Aeroport Băneasa”, cu aproximativ 50 de metri față de amplasamentul actual, pe direcția de mers către Otopeni.

De marți, 14 mai, traficul pe breteaua din fața Aeroportului Băneasa se va închide temporar, timp de două zile, anunță Metrorex pe pagina de Facebook.

Această modificare survine ca urmare a activităților pregătitoare din cadrul contractului de execuție „Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6. 1 Mai-Otopeni). Proiectare și execuție structură de rezistență stații, galerii și tuneluri. Lotul 1. – 1Mai-Tokyo”, la viitoarea stație de metrou Aeroport Băneasa de pe aliniamentul viitoarei Magistrale M6, Secțiunea Sud;

Proiectul „Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni, Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni” este unul de utilitate publică, de interes național, conform Hotărârii Guvernului nr. 496/2017, cu modificările și completările ulterioare. Prin acest proiect se asigură nevoile de mobilitate ale persoanelor prin dezvoltarea rețelei de transport trans european (TEN-T), finanțat din fonduri externe.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies