O capră s-a dus din greșeală la război, a țopăit bezmetic  pe grenade (că e capră!)  și-a rănit 40 de soldați ruși

24 iun. 2022
1967 Afișari
O capră s-a dus din greșeală la război, a țopăit bezmetic  pe grenade (că e capră!)  și-a rănit 40 de soldați ruși
O capră s-a dus din greșeală la război, a țopăit bezmetic  pe grenade (că e capră!)  și-a rănit 40 de soldați ruși | Foto: Pixabay

Știm, pare o situație de luptă mai degrabă născocită la bere, așa că am citit știrea din prima sursă și n-am prea crezut, ne-am dus și la a doua, tot sceptici, ne-am oprit în final la The Telegraph, care zice același lucru: o capră din Kiev (aproape că e logic să fie din Kiev)  a rănit zeci de soldați ruși după ce a declanșat o capcană formată din grenade.

Articolul începe așa: cel  puțin 40 de soldați ruși au fost răniți după ce o capră ucraineană a declanșat, cu „mișcările sale haotice”, o capcană pe care rușii au întins-o în jurul unui spital din Zaporizhzhia, scrie The Telegraph.

Capra explozivă din Kiev

Cum s-a petrecut scena de război? Cam așa: trupele ruse instalau o capcană formată din grenade în momentul în care a apărut capră scăpată de la o fermă din satul Kinski Rozdory și, tot șopăind pe front,  a declanșat-o.

Șeful serviciilor de Informații din Ucraina spune că soldații ruși au fixat mai multe grenade în jurul unui spital din localitate, doar că n-au prevăzut apariția unei capre care intră în “perimetrul militar”, începe să sară nebunește și, astfel, declanșează o reacție explozivă în lanț care a rănit zeci de militari:

Ca urmare a mişcărilor «haotice» ale caprei, animalul a declanşat mai multe grenade. În urma reacţiei în lanţ, mai mulţi (ruşi) au suferit diferite răni.

Cel mai neplăcut lucru din toată această istorisire de război din Ucraina este că nimeni nu spune nimic despre soarta caprei.

Cookies