O cameră frigorifică, una dintre cele mai rentabile investiții pentru restaurante (P)

20 apr. 2023
36 Afișari
O cameră frigorifică, una dintre cele mai rentabile investiții pentru restaurante (P)
Sursă foto: freepik.com

Contextul economic, politic și social actual din țara noastră, mai ales ținând cont de poziția geografică (la granița războiului dintre Rusia și Ucraina), nu este unul neapărat propice investițiilor în domeniul HoReCa, unul care abia se „repune pe picioare” după ce a fost serios afectat de măsurile de prevenție a răspândirii coronavirusului. Cu toate acestea, dacă dețineți sau administrați un restaurant ori o altă unitate de alimentație publică, parcurgând articolul în continuare, veți afla de ce achiziționarea unui model de cameră frigorifică reprezintă una dintre cele mai inspirate decizii pe care le puteți lua la momentul prezent.

Așa cum spuneam, cheltuirea chiar și a unei sume mici pentru industrie, de ordinul miilor sau zecilor de mii de lei, nu este privită cu ochi buni de către antreprenori, mai ales cei care dețin business-uri mici sau mijlocii, aflate la început de drum, atenția lor fiind îndreptată mai degrabă către rotunjirea profiturilor. Totuși, o camera frigorifica Fresco Expert poate fi considerată excepția de la regulă, dacă ținem cont de beneficiile sale pe termen scurt, mediu și lung. După cum veți vedea mai jos, avantajele unui asemenea echipament se resimt imediat, la propriu și la figurat, impactul asupra „cifrelor” afacerii dumneavoastră fiind aproape instantaneu.

Astfel, o cameră frigorifică are rolul de a depozita carne, pește, legume și fructe, într-o atmosferă controlată, păstrând constantă temperatura de care acestea au nevoie (fie refrigerare – peste 0 grade Celsius, fie congelare – sub 0 grade Celsius) pentru a-și conserva proprietățile și calitățile (textura, consistența, gustul, culoarea etc.) o perioadă mai îndelungată. Practic, integrarea acestei soluții permite prelungirea termenului de valabilitate a produselor enumerate, precum și evitarea risipei alimentare, o problemă generalizată la nivelul întregii țări, nu doar al industriei HoReCa.

Devine, așadar, evident modul în care o cameră frigorifică va contribui la îmbunătățirea experienței clienților în localul dumneavoastră, dar și la sporirea profiturilor unității: chefii vor avea mai mult timp la dispoziție pentru a găti carnea, peștele, legumele și fructele, transformându-le în preparate delicioase, iar cei care le degustă, chiar și cei mai pretențioși dintre aceștia, nu vor sesiza nicio diferență între o materie primă proaspătă și una sosită în restaurant în urmă cu una sau două zile. Practic, acest echipament va aduce plusvaloare în unitatea dumneavoastră imediat după ce este conectat.

Furnizorul sus-numit, care sprijină încă din anul 1992 inovația în bucătăriile restaurantelor din România, pune la dispoziția partenerilor săi numeroase modele de cameră frigorifică, având diferite volume și caracteristici tehnice, care le fac potrivite într-un anumit local sau altul (în funcție de mărimea acestuia, tipul de bucătărie, vadul său etc.). Produsele provin exclusiv de la branduri recunoscute la nivel internațional, ceea ce le garantează calitatea, fiabilitatea, productivitatea și, nu în ultimul rând, durata îndelungată de viață. Mai mult decât atât, Fresco Expert vine în întâmpinarea clienților săi și cu garanție Base Care inclusă în preț (montaj, 12 luni piese de schimb și manoperă), care poate fi extinsă, contra cost, la Performance Care – 1.885 de lei sau Premium Care – 3.395 de lei, cu extra beneficii precum revizie anuală, training de utilizare, intervenție în 48-72 de ore etc.

Cookies