O cafenea din București acceptă plata cu criptomonede. Bine ați venit în viitor

14 mart. 2021
188 Afișari
O cafenea din București acceptă plata cu criptomonede. Bine ați venit în viitor

O cafenea din București acceptă plata cu criptomonede la cumpărăturile online, dar, în viitorul apropiat, managerul își propune să implementeze sistemul și direct în locație.

În cafeneaua din București unde sunt acceptate criptomonede poți să plătești, pentru moment, cu Bitcoin și eGOLD doar la cumpărăturile online. Însă, în curând, s-ar putea chiar de săptămână viitoare, vei putea să plătești în același mod și fizic, la POS.

Managerul cafenelei a povestit pentru AlephNews că pentru moment există un vid legislativ,firmele din România și din Uniunea Europeană neacceptând încă acceastă plata în crypto currency.

O cafenea din București acceptă plata cu criptomonede. În cont le intră lei

Prin urmare, clientul plătește în criptomoneda aleasă, apoi criptomoneda intră în procesatorul de plăți, care apoi trimite în conturile firmei echivalentul în lei.

„L-am implementat, mai degrabă, nu gandindu-ne că ne vă aduce un foarte mare profit acum, ci mai degrabă ca rol de educație. Vrem cumva să normalizăm ceea ce în viitorul apropiat va fi day to day life. Hopefully săptămână viitoare o să avem disponibilă plata în crypto și în cafenele, în spațiile fizice”, a spus, pentru sursa citată, Alexandru Aron, manager Beans and Dots.

Iulian, un client, deține Ethereum, eGOLD și alte câteva criptomonede mici. Este încântat de ideea de a plăti cu criptomonede și crede că toate business-urile ar trebui să se adapteze în acest sens.

„Sincer așteptam asta de vreo doi ani de zile, să zic așa, de când am descoperit eu criptomonedele. E interesant și mult mai simplu să-ți gestionezi un portofel virtual, digital și să ai toți banii acolo și să poți să plătești peste tot cu câte o criptomonedă”, spune un client al cafenelei, Iulian.

Cookies