O bunicuţă a fugit de bombele din Mariupol cu tot cu prietenul ei, Cocoșul. “Cum era să-l las în urmă?” | VIDEO

18 apr. 2022
613 Afișari
O bunicuţă a fugit de bombele din Mariupol cu tot cu prietenul ei, Cocoșul. “Cum era să-l las în urmă?” | VIDEO
O bunicuţă a fugit de bombele din Mariupol cu tot cu prietenul ei, Cocoșul. “Cum era să-l las în urmă?” | sursa foto: screenshot Twitter

Am văzut mii de copii ucraineni care își strâng în brațe, la granițe, ursuleții sau cățeii de pluș. Am văzut mii de refugiați care, atunci când au fugit să se salveze de bombe, și-au luat cu ei pisicile și cățeii.

Dar este primul cocoș refugiat de care auzim de când a început războiul. E măricel, e negru, are o creastă impunătoare și un cucurigu pe măsură.

VIDEO | Cocoșul-refugiat

Pe internet, el devenit, în scurtă vreme, cel mai faimos cocoș de la război, după ce Ministerul ucrainean de Externe a publicat, pe contul său de Twitter, o înregistrare video cu el.

Cocoșul este al unei bunicuțe din Ucraina și, după ce a început războiul, a devenit prietenul ei.

„Amândoi au supraviețuit boimbelor și foametei din Mariupol”, scrie Ministerul ucrainean de Externe

Autoritățile ucrainene au mai povestit cum bunicuța le-a spus că pur și simplu n-a putut să-l lase în urmă, după ce a suypraviețuiit, alături de el,  într-un Mariupol asediat cu sălbăticie de trupele rusești.

Situație dramatică la Mariupol

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat recent că situaţia de la Mariupol „rămâne cât de gravă se poate; pur şi simplu inumană”. 

La rândul său, ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a spus că nu au mai existat recent comunicări  diplomatice între Kiev și Moscova, iar situaţia de la Mariupol ar putea fi o „linie roşie” în această privinţă. 

orașul por Mariupol este sub asediu de aproximativ două săptămâni. Rezervele de hrană și de apă sunt aproape epuizate, iar armata rusă bombardează constant obiective nemilitare,

Cookies