O bucureșteancă s-a speriat de traficul din Predeal și l-a rugat pe soțul ei să treacă la volan, chiar dacă bărbatul n-avea permis. Polițiștilor nu li s-a părut o idee bună

05 sept. 2023
9909 Afișari
O bucureșteancă s-a speriat de traficul din Predeal și l-a rugat pe soțul ei să treacă la volan, chiar dacă bărbatul n-avea permis. Polițiștilor nu li s-a părut o idee bună
O bucureșteancă s-a speriat de traficul din Predeal și l-a rugat pe soțul ei să treacă la volan, chiar dacă bărbatul n-avea permis. Polițiștilor nu li s-a părut o idee bună. Sursa foto: Agerpres

O bucureșteancă a fost atât de speriată de traficul din Predeal, încât și-a rugat soțul, care nu avea permis de conducere, să vină la volan și să conducă în locul ei.

Cei doi s-au ales cu dosare penale

O femeie din București și-a rugat soțul să vină la volan în locul ei și să preia controlul mașinii, pentru că a fost speriată de traficul din Predeal.

Problema a fost că soțul său nu deținea permis de conducere.

Bărbatul a fost de acord, a făcut schimb de locuri cu femeia și a condus mașina.

Potrivit Biz Brașov, întâmplarea s-a petrecut pe data de 3 septembrie 2023, când polițiștii din Predeal au oprit mașina femeii pentru un control de rutină.

Când au cerut actele, bărbatul de la volan nu le-a prezentat autorităților permisul de conducere.

Astfel, în urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că persoana aflată la volanul autovehiculului nu deținea un permis de conducere.

În cele din urmă, cei doi soți s-au ales cu dosare penale.

Poliția a demarat o anchetă în acest caz pentru a clarifica situația.

Bărbatul este cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, în timp ce soția sa este acuzată de încredințarea vehiculului spre a fi condus de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Ce pedeapsă pot primii persoanele care conduc fără permis

Potrivit lege5.ro, Art. 335 din Legea 286/2009 spune că șoferii care conduc fără permis de conducere riscă să primească închisoare de la 1 la 5 ani.

  • (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani;
  • (2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
  • (3) Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana care încredințează un vehicul prin care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că se află în una dintre situațiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influența alcoolului ori a unor substanțe psihoactive.

Te-ar putea interesa și:

Cookies