O bucureșteancă a găsit un telefon în Parcul IOR și nu s-a lăsat până nu l-a înapoiat celui ce-l pierduse. Bucureștenii s-au mobilizat și ei, final fericit

03 iul. 2023
16990 afișări
O bucureșteancă a găsit un telefon în Parcul IOR și nu s-a lăsat până nu l-a înapoiat celui ce-l pierduse. Bucureștenii s-au mobilizat și ei, final fericit
O bucureșteancă a găsit un telefon în Parcul IOR și nu s-a lăsat până nu l-a înapoiat celui ce-l pierduse. Bucureștenii s-au mobilizat și ei, final fericit | Sursă foto: Freepik.com

Un bucureșteancă cu simt civic a impresionat oamenii prin gestul făcut. Femeia a găsit un telefon rătăcit în Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) și nu s-a lăsat până când acesta nu a ajuns la proprietarul său de drept.

Un telefon pierdut în IOR a ajuns la proprietar cu ajutorul unei bucureștence

Anumite gesturi făcute de unii cetățeni ne redau speranța în comunitate și în ideea de simt civic, care de mult ori pare să se fi pierdut complet.

Un astfel de gest a fost făcut în weekend de o bucureșteancă. Femeia, ieșită la plimbare într-o zi de duminică, a găsit în Parcul IOR un telefon pierdut.

Imediat după găsirea smartphone-ului bucureșteanca a făcut o postare pe grupul de Facebook „Cetățean Sector 3”, în speranța că anunțul va ajunge la cel care l-a pierdut.

Pentru a se asigura că persoana care revendică telefonul este proprietarul de drept, femeia a cerut ca cel care l-a pierdut să sune pe numărul cartelei din smartphone. Iată mesajul:

Bună ziua. Am găsit un telefon Samsung în parc IOR. Cui îi lipsește, vă rog să sunați pe același număr.

Telefonul găsit de o bucureșteancă în Parcul IOR
Telefonul găsit de o bucureșteancă în Parcul IOR | Sursă foto: Facebook – Cetățean Sector 3

Gestul a fost apreciat de bucureșteni

Postarea a fost apreciată de zeci de persoane și distribuită pe rețelele de socializare, astfel încât să ajungă mai ușor la proprietarul telefonului. Oamenii au felicitat-o pe bucureșteancă pentru gestul sau. Iată câteva dintre comentarii:

  • „Mulțumesc că mi-ați dat speranță că mai exista oameni cinstiți în țara asta!”
  • „Felicitări! Sper să se găsească proprietarul.”
  • „Felicitări!!”

Postarea a fost făcută la ora 17:45. La câteva ore distanță, în jurul orei 19:30, femeia a revenit cu o actualizare.

Update! Telefonul a fost dat proprietarului!

Astfel că, în cele din urmă, persoana care pierduse telefonul a reușit să reintre în posesia acestuia cu ajutorul femeii. Nu este pentru prima dată când grupurile de Facebook ajută la găsirea obiectelor/animalelor pierdute prin București.

O situație similară, în care pierdut fusese un papagal simpatic, poate fi văzută în articolul:

Cookies