O bucată din tavanul Pieței Rahova s-a prăbușit. Primăria Sectorului 5 acuză fosta administrație de „lucrări de mântuială”

17 mart. 2021
121 Afișari
O bucată din tavanul Pieței Rahova s-a prăbușit. Primăria Sectorului 5 acuză fosta administrație de „lucrări de mântuială”

O bucată din tavanul Pieței Rahova s-a prăbușit, marți, 16 martie, însă, din fericire, nimeni nu a fost rănit. Conducerea Administrației Piețelor și un echipaj al Poliției Locale Sector 5 au intervenit la fața locului. Echipajul de ordine publică a întocmit și o notă de constatare în acest sens.

Primăria Sectorului 5 acuză fosta administrație de „lucrări de mântuială”

„Problemele în ceea ce privește construcția Pieței Rahova nu sunt unele noi. Inspectoratul de Stat în Construcții a efectuat un control amănunțit, în urma căruia a sistat lucrările și a obligat constructorul să efectueze modificări și lucrări suplimentare pentru că structura de rezistență nu era una sigură. Acest lucru dovedește încă o dată că lucrările efectuate de către clientela politică a vechii conduceri au fost unele de mântuială și nu au reprezentat raportul calitate-preț.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus Corpului de Control din cadrul primăriei să efectueze o anchetă în acest sens și să se formuleze plângeri penale pentru ca cei vinovați să fie trași la răspundere.”, a transmis Primăria Sectorului 5 într-un comunicat.

O bucată din tavanul Pieței Rahova s-a prăbușit

„Doar o minune a făcut ca situația de astăzi să nu fie mai gravă. Din fericire, bucata de tavan căzută nu a fost de dimensiuni foarte mari și mai ales, nimeni nu se afla în zona respectivă în acel moment. Am cerut Corpului de Control să facă o anchetă în acest sens, să ia toate măsurile ce se impun, inclusiv să informeze organele de cercetare penală abilitate.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Primăria Sectorului 5 a făcut numeroase solicitări și sesizări către constructor, însă fără niciun rezultat. Acesta din urmă solicită în continuare sume de bani de la Primărie pentru lucrările efectuate, dar calitatea lor este una deficitară, așa cum a constatat și Inspectoratul de Stat în Construcții. Constructorul nu a luat nicio măsură după solicitările Primăriei, ceea ce dă dovadă de rea credință față de actuala conducere.

Spațiul unde se află Piața Rahova a fost preluat în luna ianuarie de către Administrația Piețelor de la Economat Sector 5 S.A. Întreaga investiție și construcție a fost efectuată de către Economat, în timpul mandatului fostului director, Leonard Petre.”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Primăriei Sectorului 5.

Sursă foto: Facebook/ Primaria Sectorului 5

Cookies