O bucată din Bulevardul Magheru, fotografiată din același unghi la 80 de ani distanță FOTO

de:
05 mart. 2016
12 Afișari
O bucată din Bulevardul Magheru, fotografiată din același unghi la 80 de ani distanță FOTO

„Blocul ARO – Patria este recunoscut ca fiind o capodoperă a arhitecturii moderne a anilor ’30, dar, pentru a construi această clădire, o alta spectaculoasă a trebuit să dispară, casa lui Alexandru Marghiloman… Totuși, locuințele care se văd pe fundal, în partea stângă, sunt și astăzi în picioare, pe adresa str. Pictor Arthur Verona (Librăria Cărturești, Cafe Verona și următoarea casă, de la nr. 17). Casa a fost vândută, după moartea lui Al. Marghiloman (1925) Societății Cristea (cu profil auto). Imaginea veche înfățișează o expoziție de automobile din 1928, cu cele mai noi modele ale vremii.”, explică arhitectul Costin Gheoghe, cel care a realizat comparația fotografică pe pagina proiectului TheNow.

foto: Alfons Ebner, pro-bike.ro

Fotografia este realizată pe Bd. Magheru nr. 12-14.

Recomandăm vizionarea imaginilor direct pe site-ul proiectului theNow, prin instrumentul interactiv pus la dispoziția utilizatorilor.

Proiectul theNow a fost realizat de arhitectul Costin Gheorghe în 2014, denumirea fiind un joc de cuvinte între then & now, care rezumă fidel ideea iniţiativei: aceleaşi locuri, atunci şi acum, comparate interactiv. Arhitectul alege diverse fotografii vechi din România, apoi le reface din acelaşi unghi. Suprapunerea, prezentată ca un gif mai spectaculos, permite observaţii precise asupra modului în care fiecare zonă suprinsă în imagini s-a schimbat de-a lungul timpului.

Pe aceeaşi temă:

Piața Unirii, fotografiată din același unghi la 130 de ani distanță FOTO

Masina Timpului prin Bucureștiul care nu mai există. Cum arată ACUM zonele demolate GALERIE FOTO 

Cu „Maşina Timpului” prin Bucureşti. Cum arată astăzi locurile de promenadă din anii 30 şi 40 FOTO

Cu maşina timpului prin Bucureşti: aceleaşi locuri, în perioade diferite GALERIE FOTO 

Cookies