O biciclistă acuză un șofer STB că a accelerat nefiresc și intenționat și era cât pe ce să o zdrobească pe Aurel Vlaicu. „M-am speriat și am oprit brusc, ca să nu ajung sub roți”

19 oct. 2023
3743 Afișari
O biciclistă acuză un șofer STB că a accelerat nefiresc și intenționat și era cât pe ce să o zdrobească pe Aurel Vlaicu. „M-am speriat și am oprit brusc, ca să nu ajung sub roți”
O biciclistă acuză un șofer STB că a accelerat nefiresc și intenționat și era cât pe ce să o zdrobească pe Aurel Vlaicu. „M-am speriat și am oprit brusc, ca să nu ajung sub roți”. Sursa foto: Google Maps

O biciclistă susține că a fost cât pe ce de a fi lovită de un autobuz STB, joi dimineață. Femeia a făcut reclamație la Societatea de Transport București.

„Am fost la un pas de a fi lovită de autobuzul 112”

O bucureșteancă a povestit, prin intermediul paginii de Facebook „Reclamații STB (fostul RATB) București” experiența negativă pe care a avut-o joi dimineață, în timp ce se deplasa cu bicicleta prin București.

Femeia susține că un șofer STB a „atins-o” cu autobuzul și că a avut un comportament neadecvat.

Mai exact, în timp ce s-ar fi aflat cu bicicleta pe pista specială, în apropiere de stația de metrou „Aurel Vlaicu”, autobuzul liniei 112 ar fi venit din spate, între cele două vehicule fiind o distanță de 50 de metri. Șoferul autobuzului ar fi accelerat și ar fi atins-o pe bucureșteancă cu vehiculul.

Femeia a declarat că în acel moment s-a speriat și a oprit brusc, pentru a nu intra sub roțile autobuzului.

Declarația biciclistei

Am fost la un pas de a fi lovită de autobuzul 112, fiind pe linia de bicicletă.
Autobuzul se afla în spatele liniei de trecere de pietoni, aproape de intersecția de sub podul de la stația de metrou Aurel Vlaicu, când eu am urcat pe linia de bicicletă (care traversează și stația lui 112).
Șoferul a accelerat (repet, fiind mult în spatele meu (aprox. 50 metri) în momentul în care eu eram la jumătatea stației de autobuz) ca să îmi taie calea să ajungă în statie înainte de a apuca să o străbat și să nu îl încurc nici eu când trăgea în stație, moment în care s-a șters cu mașina de mine, m-am speriat și am oprit brusc pentru a nu intra sub roțile autobuzului.
Locul în care s-ar fi întâmplat incidentul
Locul în care s-ar fi întâmplat incidentul. Sursa foto: Google Maps

Un internaut i-a spus femeii că a fost vina ei și că ea ar fi trebuit să-i acorde prioritate șoferului STB:

Toate pistele de biciclete au un mare cedează în dreptul stațiilor de transport în comun…era obligația dvs să vă asigurați când ajungeți în stația de transport că nu vine vreun autobuz.

Bucureșteanca susține că a făcut plângere la poliție

Ulterior, șoferul ar fi avut și un comportament neadecvat cu femeia. Biciclista l-ar fi întrebat pe șofer ce ar fi făcut dacă ar fi fost o mașină pe bandă și nu o bicicletă, iar bărbatul i-ar fi răspuns că ar fi lovit-o.

Totul se poate vedea pe camerele din intersecție. Am oprit șoferul, întrebându-l: „Dacă era o bandă de mașină, ați fi dat peste mașina așa cum ați făcut cu mine?” la care răspunsul șoferului a fost: „Da, dădeam”. I-am spus că îi fac reclamație, moment în care mi-a închis ușile la mașină și a spus „faceți ce reclamație vreți” (ca și cum nu sunt oricum luate în serios).

În urma incidentului, bucureșteanca susține că a făcut reclamație atât la Societatea de Transport București (STB), cât și la Poliție.

Ai crezut poate că mă joc domnule șofer al mașinii cu nr…, neștiind cu cine vorbești și pe cine ai încercat să accidentezi sau să omori în această dimineață (19.10.2023, ora 8:10). Sper să fii in grup și să ai aceeași impertinență să comentezi, am sunat și la poliție. Ne vom reîntâlni.

Am cerut un punct de vedere din partea Societății de Transport București (STB), însă, până la momentul publicării articolului nu am primit un răspuns. Vom reveni cu răspunsul STB.

Într-un răspuns pentru B365.ro, purtătorul de cuvânt al STB-ului ne-a transmis că reclamația femeii a fost înregistrată și urmează să primească un răspuns:

Vă transmitem răspunsul STB SA la solicitarea dumneavoastră, întregistrată cu nr. 128345/19.10.2023.

STB S.A. – ca operator al serviciului de transport public – răspunde tuturor sesizărilor/reclamațiilor, venite din partea călătorilor, respectând legislația în vigoare.
În acest sens, vă informăm că reclamația doamnei O. S. a fost înregistrată imediat ce a fost primită la rubrica Sesizări, pe site-ul www.stbsa.ro, cu numărul 113334/19.10.2023, urmând să primească răspunsul în conformitate cu prevederile OG27/2002.

Vă asigurăm de faptul că vom acorda toată atenția petiției doamnei O. S. și luarea tuturor măsurilor care se impun în urma verificărilor ce sunt în derulare.

Te-ar putea interesa și:

Cookies