O bătrânică a fost jefuită de un escroc interstelar. Bărbatul a convins-o că a rămas blocat în Cosmos și îi trebuie bani de rachetă spre Pământ

13 oct. 2022
1969 afișări
O bătrânică a fost jefuită de un escroc interstelar. Bărbatul a convins-o că a rămas blocat în Cosmos și îi trebuie bani de rachetă spre Pământ
O bătrânică a fost jefuită de un escroc interstelar. Bărbatul a convins-o că a rămas blocat în cosmos și îi trebuie bani de  bilet spre Pământ | Foto simbol; sursa: Unsplash

Voi v-ați întrebat vreodată cum o fi viața pe Stația Spațială Internațională? Adică, așa, rutina zilnică într-un loc în care ești veșnic și simultan și acasă, la serviciu, numai că nu poți nici să ieși pe balcon să fumezi o țigară, nici să dai o fugă pân’ la Mega să iei pui la rotisor cu cartofi prăjiți. 

Nu, te învârți cu lunile sau cu anii, depinde de contract, între aceleași puține încăperi. Cât să te miri de imensitatea Universului? Cât să te joci cu butonul de imponderabilitate? Adică, n-are cum să fie wow la nesfârșit, la un moment dat tot ești expus la plictiseală. 

Iar omul, când se plictisește, poate să aibă tot felul de idei, știut fiind că (paradox, dar science), plictiseala ajută la creativitate.

Cine-a început să scrie iubirea în stele

Introducerea asta are legătură vagă cu escrocul, pentru că escrocul nu era de-adevăratelea pe Stația Spațială Internațională, doar pretindea că e acolo.

Iar escrocul este un astronaut rus care a vrăjit pe internet o bătrânică japoneză. Astronautul i-a trimis femeii un mesaj pe Insta și i-a zis că-i scrie din îndepărtata Stație Spațială Internațională. Ca să fie mai convingător, i-a trimis niște poze interstelare (descărcate de pe net, dooh) și i-a zis că nu poa’ s-o sune că e cam nașpa semnalul în Cosmos, plus că astronauții de pe ISS  au și program restricționat de vorbit la mobil.

Ca să n-o mai lungim, omul a făcut ce-a făcut și a reușit s-o convingă pe doamna japoneză și de iubirea pe care i-o poartă, și de dificultatea în care se află și pentru care, desigur, are nevoie de ajutorul ei.  Dificultatea era, desigur 2, una financiară:  avea nevoie de bani să se întoarcă mai întâi pe Pământ, pentru ca mai apoi să se ducă la ea, în Japonia, și să trăiască fericiți până la adânci bătrâneți. (“adâncile bătrâneți” sunt o chestiune relativă, doamna japoneză având etatea de 65 de ani)

„Te iubesc, dă și mie niște bani de rachetă și aterizez la tine!”

La ce-i trebuiau mulți bani, mai exact? La chestii gen taxă de aterizare și cumpărat rachetă să se ajungă mai repede la ea.

Inițial, doamna japoneză l-a crezut. Orbită de iubirea venită de pe orbită, i-a transferat 4,4 milioane de yeni (adică 30.000 de dolari) pentru aceste cheltuieli. 30.000 de dolari în cinci tranșe, bani trimiși, vorba aceea, în cosmos cu satelitu’.

Doar că rusul s-a lăcomit, a vrut și mai mulți bani. Lăcomia combinată cu întârzierea aterizării sale în Japonia au făcut-o femeie pe devină suspicioasă. Mai întâi un pic, apoi un pic mai mult, iar în final suficient de suspicioasă încât să se ducă la poliție. 

Și așa s-a transformat o poveste de iubire la foarte mare la distanță într-o investigație polițienească. O anchetă care a adus efectiv pe toată lumea cu picioarele pe Pământ.

Cookies