ARHIVA B365

O bancă comercială a cumpărat un turn de locuinţe în Bucureşti

Alpha a finanţat în 2007 acest pro­iect cu 14 mil. euro, în 2009 lu­crările au fost oprite, iar dezvoltatorul Copper Beech Capital a intrat în insolvenţă, un an mai târziu a fost pronunţat falimentul, iar după 14 licitaţii eşuate banca a decis să cumpere Blue Tower prin intermediul firmei AGI-RRE Poseidon, în contul căreia au fost trecute în ultimul an mai multe imobiliare neperformante, scrie ziarul financiar.ro.

Blue Tower are o suprafaţă construită de 25.000 mp, astfel că preţul de achiziţie a fost de circa 450 euro/mp plus TVA, dar, potrivit celor mai recente date, pentru finalizarea lucrărilor ar mai fi necesare investiţii de circa 5 mil. euro. Repre­zentanţii Alpha nu au comentat subiectul până la închiderea ediţiei.

În ultimii ani banca a trebuit să gestioneze situaţia dificilă a mai multor proiecte imobiliare finanţate: turnurile As­mita Gardens au fost împinse în insolvenţă, mallul Liber­ty Center din Rahova a fost cumpărat, alături de partenerii din consorţiul de creditare, în urma unui dosar de executare silită, în timp ce blocurile din Doamna Ghica Plaza au fost cumpărate de Alpha pe cale amiabilă, fără a mai trece prin legea insolvenţei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button