O asociație de părinți a realizat prima sală de clasă complet digitalizată din Sectorul 2

17 mai 2021
103 Afișari
O asociație de părinți a realizat prima sală de clasă complet digitalizată din Sectorul 2

Prima sală de clasă complet digitalizată din Sectorul 2 a fost realizată de o asociație de părinți și a fost inaugurată grație unei investiții de peste 30.000 de lei.

Prima sală de clasă complet digitalizată din Sectorul 2 al Capitalei a fost inaugurată, după o investiție de peste 30.000 de lei susținută de Asociația „Creștem Copii Fericiți”, la inițiativa învățătoarei, scrie HotNews.ro.

Prima sală de clasă complet digitalizată din Sectorul 2:

 

„De luna aceasta, copiii clasei a III-a C a Școlii Ferdinand I învață, sub îndrumarea învățătoarei Tița Angheluță, pe cele 15 laptopuri furnizate cu sprijinul Asociației de părinți ai școlii, „Creștem Copii Fericiți”. Inițiativa a aparținut învățătoarei, care a dorit să creeze prima clasă complet digitalizată a școlii”, transmite asociația într-un comunicat.

Potrivit acesteia, efortul nu s-a limitat doar la furnizarea calculatoarelor, ci și refacerea întregii rețele electrice, dar și renovarea și igienizarea sălii de clasă.

„Munca depusă, echipamentele, investițiile și donațiile însumează peste 8000 de euro – 30.000 de lei, iar totul s-a înfăptuit într-o perioadă de aproximativ zece zile. În prima zi de cursuri în clasa refăcută, copiii au fost primiți cu cărți și dulciuri”, anunță asociația.

Investițiile concrete: 15 laptopuri (cu dock stations și monitoare suplimentare la nevoie); configurare și instalare sisteme de operare; rețeaua electrică (panou electric, prize, cablaje); colț de lectură; renovare și amenajare (reparații, zugrăvit, vopsit, draperii pentru geamuri); dulap nou pentru cărți; o tablă nouă; cărți & dulciuri care i-au așteptat pe copii în ziua inaugurării clasei reinventate.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat implementarea unui pas important în direcția digitalizării și a eliminării birocrației în ceea ce privește interacțiunea dintre cetățeni și Primărie. În acest sens, este anunțată implementarea unui cod de bare pe deciziile de impunere ale DVBL, pentru a evita cozile de la ghișeuri.

Sursa foto: Asociația Creștem Fericiți

Cookies