O asociație americană vrea să se implice în problema maidanezilor din București

de:
24 sept. 2013
0 Afișari
O asociație americană vrea să se implice în problema maidanezilor din București

„HSI este gata sa asiste Romania in managementul uman a populatiei de caini de pe strazi„, a subliniat in scrisoarea catre presedinte si primar Andrew Rowan, CEO si Presedinte al asociatiei americane, scrie Wall-Street.ro.

„Am primit o multime de mail-uri de la cei ce se arata ingrijorati de deciza recenta a Parlamentului Romaniei de a permite uciderea in masa a cainilor vagabonzi din Romania. Suntem foarte ingrijorati de situatie, mai ales ca Romania, ca membra a UE, a luat o decizie care sfideaza practicile etice ale managementului cainilor stradali. Uciderea cainilor vagabonzi este inumana si ineficienta”, a mai spus directorul executiv al asociatiei, implicata in programe de reducere a cainilor de pe strazi si in tari precum Bhutan, India, Mauritius si Filipine.

In finalul scrisorii, HSI pledeaza pe langa Guvern sa reconsidere legea si sa lase organizatia sa se ocupe de implementarea unui program eficient de sterilizare si vaccinare care „ar creea un mediu armonios atat pentru oamenii cat si pentru cainii din Bucuresti”.

Cookies