O asistentă din București a luat copilul unei tinere care nu-l dorea, în urma unei înțelegeri. Procesul a început 9 ani mai târziu, instanța a decis ca fetița să rămână la părinții adoptivi

17 mart. 2023
14604 Afișari
O asistentă din București a luat copilul unei tinere care nu-l dorea, în urma unei înțelegeri. Procesul a început 9 ani mai târziu, instanța a decis ca fetița să rămână la părinții adoptivi
O asistentă din București a luat copilul unei tinere care nu-l dorea, în urma unei înțelegeri. Procesul a început 9 ani mai târziu, instanța a decis ca fetița să rămână la părinții adoptivi | Sursă foto: Unsplash

O asistentă de la un spital din București, împreună cu soțul ei, sunt acuzați că s-au înțeles cu o tânără să ia copilul pe care aceasta nu-l dorea. Totul s-a petrecut în urmă cu nouă ani.

Asistentă din București, judecată după ce a luat copilul unei tinere care nu-l dorea

O tânără ce a născut într-un spital din București a făcut o înțelegere parcă rupta din filme cu o asistentă și soțul acesteia. Deoarece femeia nu dorea copilul născut, cei doi i-au propus să îl ia ei și să îl crească, pentru a nu fi abandonat în spital, potrivit G4Media.

Totul s-a petrecut cu nouă ani în urmă, în 2014, în timp ce femeia lucra ca și asistentă la Spitalul Universitar din București.

Pentru a putea lua nou-născutul în grijă fără a avea probleme și pentru a evita procedurile de adopție, soțul asistentei a declarat că este tatăl copilului. Bărbatul a spus că a avut o relație extraconjugală cu tânăra, în urma căreia aceasta a rămas gravidă.

Cele două persoane care au decis să ia copilul în grijă au fost trimise în judecată în urma unei sesizări făcute de o rudă. Ancheta în această cauză a fost deschisă în anul 2018.

Instanța a decis ca fetița să rămână în familia adoptivă

Procesul început cu doar câțiva ani în urma a fost încetat după ce faptele au fost stabilite de instanță.

În data de 27 decembrie 2022, Judecătoria Sectorului 5 a încetat dosarul penal după ce completul de judecată a constatat că faptele s-au prescris.

Se reține că, deși li s-a adus la cunoștință posibilitatea de a cere continuarea procesului penal, inculpații nu s-au prevalat de această posibilitate, recunoscând infracțiunile în instanță și solicitând aplicarea dispozițiilor privind prescripția răspunderii penale, se arată în decizia instanței.

În data de 15 martie 2023, Parchetul a contestat decizia dată de Judecătoria Sectorului 5, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel București.

Instanța a hotărât, în luna decembrie 2022, să lase copilul în familia ce l-a crescut până acum. Motivul pentru care s-a luat această decizie a fost că fetița era bine îngrijită.

Într-o anchetă socială realizată în această cauză, Protecția Copilului a declarat următoarele:

Minora este bine îngrijită, este atașată de inculpați pe care îi consideră părinții săi, este dezvoltată fizic și psihic conform vârstei sale și nu prezintă indicatori ai abuzului fizic sau emoțional. Minora este înscrisă la o grădiniță privată și este înscrisă la medicul familiei.

Bogdan Simion, președintele Federației Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copii a declarat pentru G4Media, următoarele:

Este incredibil că aceste lucruri se pot întâmpla, uman pot să înțeleg, că un cuplu disperat care voia să facă orice. Suntem în situația în care se ating limitele legii și limitele noastre.

Iată că în acest caz, sistemul înregistrează un eșec. Din fericire, copilul este bine, are o familie.

Persoana ce a depus plângere este un membru de familia al asistentei. Ruda a declarat în cadrul anchetei că, pentru a primi copilul, cei doi i-au dat tinerei o sumă de bani. Cu toate astea, în urma cercetărilor nu s-a probat că fetița ar fi ajuns în familia ce o crește acum în urma unei tranzacții.

Cookies