ÎN LUMELIBERTATEAȘTIRI

O asistentă a avut o reacție alergică puternică după administrarea vaccinului Pfizer

Asistenta de la Bartlett Regional Hospital din statul american Alaska, s-a confruntat cu o reacție alergică severă la scurt timp după ce a primit vaccinul Pfizer/BioNTech. Totul s-a întâmplat marți seară, iar ea a rămas spitalizată peste noapte.

Potrivit NBC News, oficialii sanitari au declarat marți seară, că femeia de vârstă mijlocie nu avea un istoric de alergii şi nu mai intrase vreodată în şoc anafilactic, reacţie alergică ce poate fi fatală.

Reprezentanţii spitalului regional Bartlett au explicat că toţi cei 96 de angajaţi care au primit marţi vaccinul împotriva coronavirusului au fost puşi sub observaţie timp de 30 de minute după injecţie.

Asistenta a început să se simtă rău după 10 minute de când primise vaccinul şi a luat un antihistaminic.

Ce simptome a avut

Simptomele au progresat spre ritm cardiac crescut şi respiraţie greoaie şi ea a fost plasată în departamentul de urgenţe al spitalului.

„A prezentat o erupţie roşie pe faţă şi trunchi”, a spus dr. Lindy Jones, medicul care a tratat-o. „Am fost îngrijorată legat de o reacţie anafilactică”. Astfel, Jones i-a administrat injecţia de urgenţă cu epinefrină.

Pentru scurt timp, simptomele s-au diminuat , apoi au reapărut. I-a fost administrată epinefrină intravenos şi a fost mutată la unitatea de terapie intensivă (ICU), unde a rămas peste noapte. Jones a adăugat că femeia nu a necesitat resursele secţiei, dar pentru că este vorba despre un spital mic, „dacă ne facem griji legat de un pacient, îl plasăm la ICU”.

Femeii nu i s-au mai administrat medicamente miercuri dimineață, iar seara era așteptat să fie externată.

Potrivit News.ro, Pfizer a declarat într-un comunicat că lucrează împreună cu autorităţile sanitare locale pentru a analiza reacţia femeii din Alaska şi că va monitoriza atent „toate raportările legat de reacţii alergice grave de după vaccinare” şi că va actualiza explicaţiile din prospect dacă este necesar.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button