ARHIVA B365

O aplicaţie prin care poţi dona mai uşor lucrurile vechi, făcută de 5 tineri de la Politehnică

Cei cinci tineri, cu vârste cuprinse între 23 şi 24 ani, care urmează masterul la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul UPB au realizat o aplicaţie pentru telefoanele inteligente prin intermediul căreia cei interesaţi pot dona mai uşor orice obiectele pe care nu le mai folosesc, sau dimpotrivă, pot primi, gratuit, de la altcineva, un obiect necesar.

Aplicaţia se numeşte Freemble şi a câştigat în luna mai premiul „Best Pitch” (cea mai bună prezentare), obţinând cele mai multe voturi la „hackathon-ul” – un maraton de programare de 24 de ore, pentru dezvoltare de idei de afaceri – Innovation Labs, organizat de Universitatea „Politehnica” Bucureşti, scrie gândul.info.

Echipa care a câştigat premiul pentru cea mai bună prezentare a fost formată din Lucia Roşculete, Daniel Rizea, Dragoş Dena, Emma Mirică şi Sergiu Costea. În prezent din echipă mai fac parte Lucia, Daniel şi Dragoş.

Cu ajutorul platformei create, care va fi disponibilă în mod gratuit, cei interesaţi pot vedea şi locul unde se află persoana căreia îi donează sau de la care primesc un obiect. În plus, pe email vor primi doar mesaje referitoare la obiectele de care sunt interesaţi, fără să fie spamaţi zilnic cu sute de alte mesaje.

„Toţi avem diverse obiecte prin casă devenite inutile pentru noi, dar pe care de multe ori nu ne îndurăm să le aruncăm din cauză că ştim că ar putea avea valoare pentru altcineva. Haine vechi pe care nu le vom mai purta niciodată, manuale de prin liceu sau facultate deja citite, electrocasnice pe care le-am înlocuit cu versiunile lor noi, lucruri gratis – pixuri, caiete, umbrele, genţi, ghiozdane, mp3 playere – câştigate la conferinţe etc. Cu Freemble, dorim să oferim posibilitatea de a dona aceste obiecte celor care se află cât mai aproape de noi, bazându-ne pe Google Maps”, explică Lucia Roşculete, 24 ani, studentă în anul I la Facultatea de securitate a reţelelor informatice complexe şi care este unul dintre membrii echipei care a realizat Freemble.

Freemble este o platformă care permite oamenilor să doneze cât mai uşor lucrurile de care nu mai au nevoie şi cât mai aproape de locul în care se află.

Pentru ca procesul de donare să implice cât mai puţin efort, aplicaţia ajută oamenii să facă asta bazat pe locaţie, pe Google Maps. „Poţi să pui clar locaţia în care te afli, şi oamenii care doresc să primească acel obiect gratuit vor spune că îl vor şi vor veni ei la tine. Astfel încât tu să pierzi cât mai puţin timp cu donaţia obiectului”, explică Lucia Roşculete.

Cei care au un mobil cu sistem Android îşi pot instala aplicaţia şi pot vedea dacă în apropierea lor se află membri ai comunităţii. „Dacă vrei să donezi un obiect, pui doar mesajele de la cei care sunt interesaţi de obiectul respectiv sau de obiectele pe care le donezi. Dacă eşti interesat să obţii un obiect, eşti pus pe o listă de interese şi vei primi numai mesajele care se potrivesc cu acea listă de interese a ta, astfel încât să nu mai fii zilnic spamat cu mesaje. Poate nu te interesează că cineva vrea un fotoliu”, a mai spus Lucia Roşculete.

Când intră în meniul principal, utilizatorul are 3 opţiuni semnificative şi anume de a găsi un obiect în jurul lui pe care să îl poată să îl ia, de a oferi un obiect şi în a vedea statusul obiectelor pe care le doreşte sau pe care le-a oferit pentru donaţie. „Partea în care tu vrei să oferi un obiect, să faci o donaţie cuiva, pui o mică descriere, de exemplu – monitor, LCD, luăm şi o poză a monitorului pentru a o încarca pe site, şi adăugăm şi locaţia unde se găseşte monitorul, apoi apăsăm butonul GIVE şi am încărcat oferta pe website. Cine este interesat va putea intra în legatura cu mine”, spune Daniel, unul dintre membrii echipei care a creat aplicaţia Freemble.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button