O amplă acțiune de salubrizare se desfășoară pe un teren de pe Bd. Timișoara. PS6 a anunțat că aici va fi plantată o pădure urbană

04 mai 2023
9879 Afișari
O amplă acțiune de salubrizare se desfășoară pe un teren de pe Bd. Timișoara. PS6 a anunțat că aici va fi plantată o pădure urbană
O amplă acțiune de salubrizare se desfășoară pe un teren de pe Bd. Timișoara. PS6 a anunțat că aici va fi plantată o pădure urbană. Sursa foto: Facebook - Ciprian Ciucu

La finalul lunii aprilie, a început o amplă acțiune de salubrizare a terenului ce se află la capătul Bulevardului Timișoara din Sectorul 6, unde va fi plantată o pădure urbană. Acesta este în proprietatea Primăriei Municipiului București și administrarea a fost preluată de PS6 în anul 2021.

Terenul de la capătul Bulevardului Timișoara din Sectorul 6 este curățat și se va planta o pădure urbană

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a transmis că munții de gunoi de pe terenul administrat de primărie continuă să fie curățat. Acesta are o suprafață de aproximativ 5 hectare și a intrat în administrarea PS6 în 2021, terenul fiind în proprietatea PMB.

În 30 de ani, aici au fost aruncate fel de fel de deșeuri, inclusiv cele provenite din construcții, nimeni nu l-a igienizat, astfel că totul s-a transformat într-o mare de mizerie. Cât vezi cu ochii!

O porțiune din acest teren va deservi drept autobază pentru mașinile de curățenie ale Sectorului 6 începând din această vară, după amenajarea spațiului.

Pe aproximativ o jumătate din suprafața totală a terenului, adică 2 hectare, se va planta o pădure urbană, a transmis Ciprian Ciucu pe pagina de Facebook.

Salubrizarea acestui teren a început la finalul lunii aprilie, iar în câteva zile vom termina de salubrizat o porțiune de 1 hectar pe care erau concentrate cele mai mari cantități de deșeuri din toată acea zonă, adică 21.580 metri cubi de deșeuri, a explicat acesta.

Zilnic, zeci de camioane scot gunoiul de pe teren.

Zona verde se va întinde pe două hectare, o adevărată perdea forestieră, ce va oferi protecție pentru așezările din zonă, dar și o gură de oxigen locuitorilor, atât de binevenită, a transmis Primăria Sectorului 6 pe Facebook.

Sute de amenzi au fost date bucureștenilor din Sectorul 6 în aprilie

În luna aprilie, Poliția Locală din Sectorul 6 a efectuat o amplă acțiune de verificare a spațiului public. În urma acesteia, un număr total de 243 de amenzi au fost aplicate bucureștenilor care nu au menținut curățenia și care nu au respectat liniștea publică.

Valoare totală a amenzilor date de polițiști se ridică la suma de 202.815 de lei. Pe lângă acestea, au fost date și 5 avertismente, a transmis Primăria Sectorului 6.

Ne întrebați mai mereu dacă polițiștii locali dau amenzi pentru hârtii, mucuri de țigări aruncate pe jos, pentru faptul că stăpânii nu strâng în urma câinilor de pe trotuare ori spații verzi. Da, o fac, a anunțat PS6.

Agenții de poliție din Sectorul 6 vor rămâne vigilenți, avându-i în vizor pe cei care nu respectă curățenia pe domeniul public, mai ales acele persoane care împrăștie pâine. Resturile alimentare de acest gen atrag gândaci și șobolani, iar acest lucru este un motiv pentru care polițiștii îi vor sancționa pe cei care nu respectă legea.

Acestea sunt câteva reguli de care bucureștenii trebuie să țină cont:

  • Să strângă după animalul de companie într-o punguță,
  • Să arunce ambalajele, mucurile de țigară și resturile la coșul de gunoi,
  • Să respecte amenajările ce au fost muncite de angajații ADPDU Sector 6,
  • Să nu lase căinii le distrugă plantele și gazonul,
  • Să țină cont de totem-urile amplasate pe spațiile verzi. Acestea sunt dedicate celor cu animale de companie.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies