O altă idee în București a administrației lui Ciucu: pietonalizarea străzilor din jurul piețelor. ”Adio, dube-magazii!”

01 nov. 2022
20890 Afișari
O altă idee în București a administrației lui Ciucu: pietonalizarea străzilor din jurul piețelor. ”Adio, dube-magazii!”

O stradă din spatele Pieței Crângași din Sectorului 6 al Bucureștiului a fost reamenajată și a devenit pietonală. Mașinile de marfă vin între anumite intervale orare, câte 2 h: vin, descarcă și pleacă, parcarea nu va mai fi permisă.

Este prima piață din Sectorul 6 cu care administrația lui Ciucu a început pietonalizarea străzilor din jurul ei.

”Adio dube-magazii, adio debandadă, bun-venit ordine și civilizație! Avem deja o astfel de stradă!”, a spus primarul Ciucu pe contul de Facebook, postare care a strâns 2.300 de aprecieri.

Strada Munții Apuseni din spatele Pieței Crângasi a fost reamenajată în acest fel (foto articol). Accesul pentru aprovizionare va fi făcut între anumite intervale orare, dimineața, la prânz și seara câte 2h, mai spune primarul.

Urmează și alte piețe care se pretează, menționează primarul, fără să le nominalizeze, însă ”altele mai greu”.

”Încercăm să venim cu soluții similare pentru a civiliza zonele din jurul piețelor peste tot în Sectorul 6. La unele se pretează, la altele mai greu, dar continuăm în această direcție. ”, a mai spus Ciucu.

Mai multe proiecte sunt în derulare în Sectorul 6 al Capitalei, unele constituie o inițiativă inedită pentru București.

Un program de curățenie a străzilor până la bordură a fost lansat săptămâna trecută, iar comunității i s-a cerut să participe și să-și mute mașinile de la Bd. Iuliu Maniu.

Simultan cu reabilitarea străzilor, a spațiilor verzi, îndepărtarea gardurilor, Primăria Sectorului 6 face Parcul Liniei, între cele două mall-uri Plaza și AFI Cotroceni și a încheiat un mare concurs de soluții pentru amenajarea Parcului Lacul Morii.

Îți recomandăm și:

Cookies