N(y)etflix pentru ruși. Platforma de streaming se alătură companiilor care taie legăturile cu Rusia

07 mart. 2022
193 Afișari
N(y)etflix pentru ruși. Platforma de streaming se alătură companiilor care taie legăturile cu Rusia
N(y)etflix pentru ruși. Platforma de streaming se alătură companiilor care taie legăturile cu Rusia. Sursa foto: Unsplash

Din ce în ce mai multe companii încetează să-și mai ofere serviciile în Rusia după ce Vladimir Putin a declanșat invazia asupra Ucrainei. Ultimul nume greu care se adaugă acestei liste este cel al platformei de streaming Netflix, care a anunțat că toate serviciile companiei vor fi suspendate pe teritoriul Rusiei.

Lista companiilor globale care taie legăturile cu Rusia crește de la o zi la alta. Printre cele mai recente companii care au renunțat să își ofere serviciile în Rusia se numără platforma de streaming Netflix, dar și platforma de social media Tik Tok.

Netflix închide serviciul de streaming pentru Rusia. Ce ceruse Kremlinul companiei

După ce la începutul săptămânii trecute Netflix a oprit proiectele și achizițiile viitoare din Rusia, agravarea situației a dus la decizia suspendării serviciului de streaming în țara condusă de Vladimir Putin, potrivit Mediafax.

Compania avusese în urmă cu câteva luni un schimb tensionat cu Kremlinul, deoarece guvernul rus dorea să impună reglementarea unor canale de propagandă pe platformă, fapt refuzat vehement de Netflix.

De asemenea, sectorul financiar va fi și mai afectat, după ce American Express, unul dintre cei mai mari operatori de servicii financiare, a decis suspendarea activităților în Rusia și Belarus.

„În lumina atacului nejustificat şi în curs de desfăşurare al Rusiei asupra poporului Ucrainei, American Express suspendă toate operaţiunile din Rusia”, se arată într-un comunicat de pe site-ul companiei.

Mai mult, două dintre cele mai mari companii de contabilitate și consultanță financiară de la nivel global, KPMG și PricewaterhouseCoopers LLP (PwC) au anunțat că nu vor mai desfășura servicii în Rusia și Belarus, respectiv Rusia.

Astfel, firma care reprezenta KPMG în Rusia și Belarus va părăsi rețeaua, afectând circa 4.500 de parteneri din cele două țări, în timp ce și PwC a anunțat că va părăsi Rusia. Compania din urmă are un istoric de peste trei decenii în Rusia, și circa 3.700 de parteneri și angajați.

Tik Tok își suspendă o parte dintre servicii în Rusia

Aplicația video deținută de guvernul chinez, Tik Tok, a anunțat duminică faptul că va interzice transmisiunile în direct și încărcarea de conținut pe platformă în Rusia, în urma unei noi legi mass-media care a fost introdusă de Vladimir Putin.

„Nu avem de ales decât să suspendăm transmisia în direct şi conţinutul nou pentru serviciul nostru video, în timp ce analizăm implicaţiile acestei legi privind siguranţa”, a transmis compania.

Astfel, lista companiilor care și-au suspendat serviciile și activitatea în Rusia se mărește de la o zi la alta. Pe această listă se află nume grele, precum Apple, Samsung, Intel, Microsoft, BMW, Sony, Disney, sau Airbnb.

Cookies