Nuţu şi Sile Cămătaru, condamnaţi definitiv la închisoare

de:
11 mai 2012
3 afișări
Nuţu şi Sile Cămătaru, condamnaţi definitiv la închisoare

În cazul lui Vasile Balint, judecătorii instanţei supreme au admis parţial recursul acestuia, constatând ca executată în regim de detenţie perioada 2 mai 2004 – 19 decembrie 2011, pe care au şi dedus-o din condamnarea de 13 ani dată de Curtea de Apel Bucureşti.

Astfel, potrivit deciziei instanţei supreme, din pedeapsa lui Sile Cămătaru va fi dedusă o perioadă de aproximativ şapte ani şi jumătate, astfel că acesta ar mai avea de executat aproximativ cinci ani şi jumătare de detenţie.

Potrivit oficialilor instanţei supreme, decizia va fi comunicată Tribunalului Bucureşti, instanţă de executare în acest caz, care urmează să emită mandate de executare a condamnărilor definitive ce vor fi trimise Serviciului Urmăriri din Poliţia Capitalei.

În cazul lui Nuţu Cămătaru, instanţa a respins recursul acestuia, astfel că rămâne cu condamnarea de şase ani de închisoare stabilită de Curtea de Apel Bucureşti.

În faza anterioară a acestui proces, Curtea de Apel Bucureşti a decis, în aprilie 2011, să reducă pedepsele aplicate majorităţii inculpaţilor din clanul Cămătaru în acest dosar. Condamnarea lui Ion Balint a fost atunci redusă de la 13 la şase ani de detenţie, iar cea a lui Vasile Balint, de la 15 la 13 ani de închisoare.

Cei doi au fost judecaţi, alături de rude şi apropiaţi, într-un dosar privind săvârşirea de fapte cu violenţă, proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane. Alături de cei doi, în acest dosar au mai fost judecaţi Ion Lungu, Cristian Gheorghe, Laurenţiu Roman, Laurenţiu Cosma, Costel Urzică, Iulian Bocu, Smaranda Stoica, Dănuţ Ion, Iulian Marghiolescu, Adrian Panduru, Marian Simirianu, Leonard Bărbieru, Constantin Stoica, Adi Dinescu, Ştefan Gheorghe, Eugen Gheorghe, George Ionuţ Teodoru Baboi, Cristian robert Boboc, Cristian Alexandru Cîrstoiu, Alina Vasile, Silviu „Fluturică” Dudiţă, Sile Stan şi Angela Stoica.

Cookies