Numele lui Selegean, propus ministru al Justiției, vehiculat în dosarul creditelor ilegale de la BRD

de:
17 nov. 2015
19 Afișari
Numele lui Selegean, propus ministru al Justiției, vehiculat în dosarul creditelor ilegale de la BRD

Mihai Selegean, propus să fie ministru al Justiției în locul Cristinei Guseth, a avut contradicții cu procurorul de caz, fiind aproape să fie inculpat pentru ultraj, potrivit profit.ro.

Faptul că numele lui Selegean apărea în dosarul creditelor de la BRD l-ar fi determinat pe premierul Cioloş să renunţe la această propunere.

Mihai Selegean a ocupat funcția de director juridic la BRD, numele său fiind vehiculat în dosarul creditelor de zeci de milioane de euro acordate ilegal. Atunci când procurorii DIICOT l-au citat pentru audieri pe Parick Gelin, șeful lui Selegean din BRD, acesta din urmă s-a prezentat împreună cu el la audieri. Nu avea, însă, procură avocațială pentru a-l reprezenta, iar procurorii de caz l-au întrebat în ce calitate asistă la audiere. Mihai Selegean era cât pe ce să se aleagă cu dosar penal pentru ultraj, fiindcă nu a vrut să părăsească sediul DIICOT.

DREPT LA REPLICĂ solicitat de Mihai Selegean, AICI

Dosarul BRD, în care sunt suspecți, printre alții, Elena Udrea și Remus Truică, a fost recent declinat la DNA.

Propunerea lui Mihai Selegean ca ministru al Justiţiei nu a fost însă confirmată de Parlament. Până în acest moment nu s-a luat nicio decizie în privinţa nominalizării. Mihai Selegean ar fi urmat să fie audiat la ora 9.30 în Comisiile juridice ale celor două camere din Parlament.

Cookies