Alina Bica, nou dosar de corupție. Numele lui Dragnea, Ioan Niculae și al Elenei Udrea, în dosar

de:
14 dec. 2014
0 Afișari
Alina Bica, nou dosar de corupție. Numele lui Dragnea, Ioan Niculae și al Elenei Udrea, în dosar

Nume importante apar in acest dosar: omul de afaceri Ioan Niculae – care i-ar fi dat Alinei Bica 3,5 milioane euro mita pentru a scapa de dosarul in care este acuzat de subminarea economiei nationale; vicepremierul Liviu Dragnea – care a intervenit la Bica pentru Ioan Niculae, promitandu-i in schimb ca o va sprijini sa ajunga procuror general; Ovidiu Tender – care a apelat la Bica pentru formularea unei aparari favorabile chiar intr-un dosar instrumentat de aceasta, oferindu-i in schimb un teren; Dorin Cocos si Elena Udrea – la care au ajuns o parte din banii din deja celebra despagubire de la ANRP pentru care Bica este urmarita penal.

Potrivit Realitatea TV, Bica ar fi luat, prin intermediul lui Liviu Dragnea, suma de 3,5 milioane de euro de la omul de afaceri Ioan Niculae.

Informaţiile, care fac parte dintr-un document al DNA, au fost publicate pe blogul jurnalistului Robert Turcescu, cel care ar fi intrat în posesia lor. Potrivit actelor de la DNA, anchetatorii susţin că omul de afaceri Ioan Niculae ar fi apelat la vicepremierul Liviu Dragnea astfel încât să intervină pe lângă procurorul-şef DIICOT Alina Bica pentru a soluţiona favorabil un dosar al său, mai exact să încerce să tergiverseze soluţionarea acestui dosar până când urma să se aprobe legea prescripţiei.

Mai mult, anchetatorii susţin că, în schimbul acestui serviciu, Bica ar fi primit 3,5 milioane de euro pe care Niculae i le-ar fi oferit cu promisiunea că va interveni pe lângă Dragnea astfel încât să o sprijine pe Alina Bica să ajungă de la şafia DIICOT la conducerea Parchetului General.

„Alina Bica, in scopul tergiversarii solutionarii dosarului penal care il viza pe inculpatul Ioan Niculae, a intervenit la nivelul procurorului de caz care avea in instrumentare dosarul, pentru ca acesta sa stopeze investigatiile pe care le derula prin care a solicitat date privind utilizatorul unui anumit numar telefonic pe care il folosea Liviu Dragnea”, scriu procurorii DNA.

Acuzaţiile noi nu se opresc aici. Totodată, Alina Bica, împreună cu unul dintre consilierii săi, Sorin Ionuţ Mihăilescu, ar fi primit un teren şi mai multe bunuri de la omul de afaceri Ovidiu Tender, astfel încât să-l ajute pe acesta să-şi formuleze o apărare favorabilă într-unul din dosarele pe care le avea şi care era instrumentat de către procurorii DIICOT.

Procurorii consemneaza la pagina 2 cazul „Bica-Tender-Mihailescu”. Ovidiu Tender era judecat intr-un dosar al carui rechizitoriu fusese intocmit chiar de Alina Bica. Pentru a avea sansa unei solutii favorabile, noteaza procurorii, Tender a apelat la un anume Florin Ionut Mihailescu, devenit consilier al Alinei Bica si angajat totodata la SC PROSPECTIUNI SA, firma lui Tender. Avocatii omului de afaceri au trimis prin Mihailescu acte care sa fie consultate de Alina Bica, cerindu-i sprijinul pentru formularea unei aparari favorabile. In documentul DNA, procurorii afirma ca Mihailescu si Bica au dobindit in schimbul sprijinului acordat lui Ovidiu Tender bunuri imobile (teren). In plus, Florin Ionut Mihailescu, ca angajat la SC PROSPECTIUNI SA, incasa si diferite sume de bani pe un card.

Cazul Bica-Cocos

In paginile urmatoare ale documentului se vorbeste despre deja „celebra” afacere de la ANRP (Dorin Cocos – Gheorghe „Stelu” Stelian – Crinuta Dumitrean s.a.), unde Alina Bica era membru al Comisiei pentru Stabilirea Despagubirilor, ca reprezentant al Ministerului Justitiei. O parte din actiunile obtinute la Fondul Proprietatea in urma acestei afaceri, noteaza procurorii, „au fost tranzactionate, iar o parte din bani au fost directionati catre membrii familiei Cocos (Cocos Dorin, Cocos Alin si Udrea Elena Gabriela)”. Pentru serviciile aduse cauzei, Alina Bica a primit, „fara a plati contravaloarea, o cota parte dintr-un teren situat in Snagov, in suprafata de 4425 de metri patrati, apartinind numitei Chiriac Olguta”, se arata in documentul citat. Olguta Chiriac, noteaza procurorii, este fosta sotie a lui Dorin Cocos si mama lui Alin Cocos. Tranzactia imobiliara a fost realizata prin interpusi, informează Hotnews citând documentele publicate de Turcescu.

Documentele prezentate de Turcescu se referă și la alte cazuri de corupție, în care sunt implicați Constantin Marius Stoica și Bogdan Buzăianu.

Procurorii precizeaza ca, in aceasta cauza, s-a dispus inceperea urmaririi penale „in rem” cu privire la savarsirea infractiunilor de luare de mita, dare de mita, favorizarea faptuitorului si spalare de bani.

Alina Bica se află, în prezent, în arest preventiv. Fosta şefă a DIICOT a fost arestată în dosarul restituirilor ilegale.

Prima reactie a fostei sefe DIICOT Alina Bica, la dosarul disjuns din cel in care DNA o cerceteaza pentru coruptie, a venit duminica seara, prin intermediul avocatei sale, Laura Voicu.

Aceasta a declarat, la Romania TV, ca Alina Bica este in stare de soc si ca nu ii vine sa creada ca au aparut noi acuzatii la adresa ei, dupa ce Robert Turcescu a postat un document DNA pe blogul personal.

Cookies