ARHIVA B365

Numele Elenei Băsescu apare în procesul Monicăi Iacob Ridzi

Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului si Sporturilor, a fost condamnata Inalta Curte de Casatie si Justitie la 5 ani de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu in dosarul 2 Mai – Ziua Tineretului. Sentinta a fost atacată apoi la Completul de 5 judecători.

Luni, în timpul procesului, unul dintre avocaţii inculpaţilor din dosar a făcut o afirmaţie surprinzătoare. Elena Băsescu, mezina fostului preşedinte Traian Băsescu, ar fi fost principalul beneficiar al Zilei Tineretului, dosar în care este judecată Monica Iacob Ridzi.

Dialogul, prezentat de Antena 3:

Avocat: E clar că beneficiile în acest caz nu le-au avut nici Ridzi, nici Varsta, ci un alt personaj care a avut mare succes la europarlamentare.

Judecător: Are şi un nume.

Avocat: I se spune EBA.

Monica Iacob Ridzi a fost audiată luni de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul în care a fost condamnată de instanța de fond la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în dosarul privind organizarea Zilei Tineretului.

„Toate eventualele neregularități legate de organizarea zilei de 2 mai aparțin exclusiv angajaților din subordine”, a spus Ridzi în instanță.

Ea a adăugat că nu i-a cunoscut pe administratorii firmelor care au câștigat contractele, iar de organizarea evenimentului s-a ocupat consiliera ei, Ioana Vârsta.

Legat de organizarea Zilei Tineretului, Ridzi a explicat că a încercat să aducă o personalitate care să promoveze evenimentul, însă nu a reușit, printre cei care au refuzat fiind și Ilie Năstase. În aceste condiții, a luat decizia să apară ea în clipul de promovare, dar nu a dorit prin aceasta să își facă publicitate politică.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button