Nume controversate pe listele USL, la București: Voiculescu, NIRO, Becali

de:
16 oct. 2012
2 Afișari
Nume controversate pe listele USL, la București: Voiculescu, NIRO, Becali

Generalul Oprea a reuşit să-l convingă pe Victor Ponta să-l accepte drept candidat pe listele USL, din partea UNPR, pe Nicolae Dumitru, şefului grupului de firme NIRO. Acesta a primit un colegiu de deputat în Sectorul 2 au declarat pentru gândul surse din PSD.

Candidatura acestuia a devenit posibilă după ce Anghel Iordănescu a renunţat la colegiul numărul 5 din Sectorul 2.

Nicolae Dumitru, cunoscut sub porecla „Niro”, controlează Dragonul Roşu şi zone comerciale din complexul Europa.

Liberalii l-au acuzat că a sponsorizat mai multe publicaţii care l-au atacat constant pe liderul PNL, Crin Antonescu. Numele său a fost vehiculat şi la începutul negocierilor pentru stabilirea candidaţilor USL, dar atunci a existat o reacţie puternică din partea mai multor lideri PNL şi PSD.

Surse din PSD au declarat că la Comitetul Executiv din această seară numele lui Nicolae Dumitru figura pe lista de candidaţi propusă la Bucureşti.

Liberalii îl propun la parlamentare pe excentricul finanţator al Stelei, Gigi Becali, care a primit acceptul de a candida pentru un post de deputat într-un colegiu din Sectorul 6. Decizia cooptării lui Becali a fost luată ieri de Biroul Politic Central al PNL cu unanimitate de voturi, el fiind puternic susţinut de Crin Antonescu.

Dan Voiculescu va candida din partea Partidului Conservator pentru un nou mandat de senator, deşi în urmă cu doar câteva luni şi-a anunţat demisia din Senat.

Voiculescu va candida în acelaşi colegiu ca în 2008, colegiul numărul 8 din cartierul Berceni. Preşedintele fondator al PC a fost deconspirat de CNSAS drept colaborator al Securităţii şi are o decizie definitivă şi irevocabilă primită din partea instanţelor de judecată. Voiculescu a spus că va contesta şi această decizie la CEDO.

Cookies