FIT CITY

Numărul solicitărilor la Ambulanţă a crescut cu 38% în ultimele 24 de ore, în Bucureşti

Ministerul Sănătatii şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că „au fost luate toate măsurile pentru ca asistenţa medicală de urgenţă prespitalicească în Bucureşti să fie acordată fără sincope în aceste zile în care numărul solicitărilor a crescut semnificativ”, precizând că măsurile au fost luate atât la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov (SABIF), cât şi la SMURD.

Potrivit sursei citate, la SABIF numărul solicitărilor a înregistrat vineri o creştere de 36 – 38 la sută. Astfel, dacă în mod normal în 24 de ore se înregistrează, în medie, între 1.000 şi 1.200 de solicitări, în ultimele 24 de ore au fost înregistrare peste 1.600 de solicitări.

Pentru a face faţă numărului de solicitări, la Serviciul de Ambulanţă au lucrat suplimetar în cursul zilei de vineri opt echipaje de tip B şi C, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă au lucrat suplimentar 16 echipaje de tip B si C, două echipaje fiind aduse din Argeş şi unul din Prahova.

SMURD a lucrat, de asemenea, cu echipaje suplimentare pentru a face faţă creşterii numărului de solicitări – din judeţul Teleorman au fost aduse două echipaje de prim-ajutor, iar la Bucureşti a mai fost operaţionalizat un echipaj.

Ministerul Sănătăţii mai spune că aceste masuri vor fi menţinute cât timp este necesar astfel încât asistenţa medicală de urgenţă acordată populaţiei să nu aibă de suferit.

„Pe termen mediu şi lung Ministerul Sănătăţii şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă au în vedere mai multe măsuri, investiţii şi încheierea de parteneriate internaţionale pentru îmbunătăţirea procedurilor de dispecerizare, a trainingului dispecerilor şi a infrastructurii existente”, mai precizează Ministerul Sănătăţii, potrivit news.ro.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Valentin Popescu, a declarat că măsura a fost luată atât ca urmare a creşterii numărului de solicitări din ultimele zile, cât şi având în vedere discuţiile din ultima perioadă legate de modul în care funcţionează Ambulanţa.

Întrebat cum va fi făcută practic această suplimentare, Popescu a explicat că serviciile judeţene de ambulanţă şi SMURD lucrează zilnic cu un anumit număr de ambulanţe şi echipaje medicale şi că, în contextul actual, această suplimentare va fi făcută în aceeaşi manieră în care se face cu ocazia sărbătorilor, şi anume este chemat personal şi de acasă, să lucreze în plus.

El a mai arătat că aceste măsuri vor fi menţinute până când numărul solicitărilor va intra în limitele normale.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button