Numărul persoanelor vaccinate scade de la o zi la alta. Valeriu Gheorghiță: E o situație temporară. Se vor vaccina mai mulți

25 iun. 2021
66 afișări
Numărul persoanelor vaccinate scade de la o zi la alta. Valeriu Gheorghiță: E o situație temporară. Se vor vaccina mai mulți

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, anunță că numărul persoanelor care se vaccinează se află în scădere, fiind vorba despre doar 10.000 de persoane care aleg zilnic să se vaccineze. În ciuda acestui trend, șeful Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este optimist, și speră la creșterea numărului de persoane vaccinate.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID 19 din România, a recunoscut vineri seară faptul că campania de vaccinare din România se află într-un trend descendent, dovadă fiind atât faptul că pragul de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie nu a fost atins, cât și media extrem de scăzută de persoane care se vaccinează zilnic cu prima doză. În acest moment, potrivit șefului CNCAV, se vaccinează zilnic circa 10.000 de români cu prima doză de vaccin anti-COVID 19, conform Adevărul.

Valeriu Gheorghiță: „este o perioadă temporară în care avem aceste scăderi”

Medicul militar este de părere că această scădere a interesului românilor pentru vaccin este temporară, și că numărul persoanelor imunizate va crește odată cu aducerea vaccinului aproape de oameni, în mediul rural.

„Este un lucru pe care-l observăm cu toţii, ne uităm la aceleaşi date şi, într-adevăr, în ultima perioadă am observat o scădere a persoanelor care se adresează pentru vaccinare, pentru doza 1. Practic, vorbim despre o medie de 10.000 de persoane care se vaccinzează cu doza 1 în ultima perioadă.

Noi considerăm că foarte probabil este o perioadă temporară în care avem aceste scăderi şi ne aşteptăm ca în prioada următoare numărul celor care vor fi vaccinaţi să fie în creştere, având în vedere reorganizarea activităţilor şi aducerea vaccinului mai aproape de beneficiari, în special în mediul rural.”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Discursul autorităților se schimbă. „Nu este vorba de o țintă”, spune Gheorghiță

În urma situației actuale a campaniei de vaccinare, precum și a reticenței populației române față de vaccin, Valeriu Gheorghiță nu a mai discutat despre o următoare țintă pentru numărul de persoane vaccinate.

„Nu este vorba despre o ţintă, epidemiologic avem rezultate foarte bune în acest moment. Rata de incidenţă este de 0,07 la mie, lucru care este foarte bun.”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Medicul militar a recunoscut luna trecută că este puțin probabil ca obiectivul stabilit de premierul Florin Cîțu, și anume vaccinarea a 5 milioane de români, să fie atins la timp. La acel moment, Gheorghiță a declarat că acel prag va fi atins însă „cu siguranță” în prima parte a acestei luni. Până astăzi, 25 iunie, nu se poate vorbi însă despre 5 milioane de români vaccinați anti-COVID 19.

Cookies