Numărul persoanelor vaccinate la Maratonul Vaccinării din București a depășit 7.200

29 mai 2021
116 afișări
Numărul persoanelor vaccinate la Maratonul Vaccinării din București a depășit 7.200

Numărul persoanelor vaccinate la cea de-a doua ediție a Maratonului Vaccinării din Capitală a depășit 7.200 sâmbătă la orele prânzului, după ce la primele ore ale dimineții se înregistrau aproape 5.000 de persoane vaccinate. Autoritățile așteaptă până luni dimineață aproximativ 20.000 de persoane pentru rapel, dar încurajează bucureștenii să vină și pentru prima doză.

Astfel, în aproape patru ore s-au vaccinat puțin peste 2.200 de persoane la cele două centre de vaccinare organizate la Sala Palatului și la Biblioteca Națională a României, potrivit News.ro.

Majoritatea cetățenilor s-au vaccinat, în continuare, cu vaccinul Pfizer BioNTech

Vaccinul produs de Pfizer BioNTech rămâne serul principal folosit la maraton, întocmai ca la primul Maraton al Vaccinării din Capitală. Însă, la al doilea eveniment de acest gen s-a introdus și vaccinul produs de compania britanică Johnson&Johnson, care se bucură de un grad de popularitate surprinzător, organizatorii fiind de părere că acest fapt se datorează schemei de vaccinare a acestui ser, care este singurul vaccin de pe piață care se administrează sub formă de o singură doză.
Prin urmare, potrivit datelor oficiale, până sâmbătă la ora 11.55, s-au vaccinat în total 7.267 de persoane, dintre care 6.722 cu serul Pfizer BioNTech, în timp ce vaccinul Johnson&Johnson a fost ales de nu mai puțin de 545 de persoane.

La Centrul de la Sala Palatului s-au vaccinat cu Pfizer BioNTech 4.051 de persoane, dintre care 300 cu prima doză. Cu serul Johnson&Johnson s-au vaccinat până sâmbătă la prânz 368 de persoane.

Între timp, la Biblioteca Naţională s-au vaccinat cu Pfizer BioNTech 2.671 de persoane, dintre care 228 de persoane cu prima doză. Cu serul Johnson&Johnson s-au vaccinat 177 de persoane.

Reamintim că la prima ediţie a Maratonului Vaccinării de la Bucureşti, desfăşurată în weekendul 7-9 mai, au fost vaccinate împotriva COVID-19 un număr de 20.360 de persoane.

Vaccinul Johnson&Johnson este preferat de persoanele care vor să facă o singură doză, spune Valeriu Gheorghiță

Medicul militar Valeriu Gheorghiță a declarat că popularitatea vaccinului produs de Johnson&Johnson este neașteptată, iar organizatorii pun acest lucru pe seama faptului că se face o singură doză din acest vaccin, comparativ cu restul vaccinurilor, care au o schemă de vaccinare compusă din 2 doze.

„Am observat o adresabilitate crescută pentru acest tip de vaccin şi chiar cred că, în perioada următoare, persoanele doritoare să se vaccineze cu vaccin de la Johnson & Johnson vor fi în creştere, având în vedere că majoritatea dintre ele au relatat faptul că le este mult mai simplu, fiind o singură doză. Am avut tineri şi seniori care au venit să se vaccineze din dorinţa şi din spiritul solidarităţii”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

 

Cookies