Numărul maidanezilor adoptați în București, umflat de Primăria Capitalei

de:
24 iul. 2013
0 Afișari
Numărul maidanezilor adoptați în București, umflat de Primăria Capitalei

Cifrele furnizate de primarul general cu privire la numărul de maidanezi adoptați – 116 pe lună- sunt umflate, iar lunar nu sunt adoptaţi mai mult de 10 – 15 câini, scrie evz.ro.

Centrul din Theodor Pallady are o capacitate de peste 200 de câini, însă aici am găsit doar în jur de 35 – 40. Cel de-al doilea centru, din Mihăileşti, are o capacitate de 400 de câini, iar aici am găsit lacătele puse.

În ultimii ani, pentru rezolvarea problemei câinilor maidanezi s-a acordat un buget de 1 milion de euro. Cu banii aceştia, Primăria a capturat 3.500 de câini comunitari, din care vreo 2.000 au ajuns înapoi în stradă – sterilizaţi – 1.400 ar fi fost adoptaţi, iar 49 au fost eutanasiaţi. În acest ritm, după măsurile pe care le ia Sorin Oprescu, am putea scăpa de problema câinilor comunitari în cel puţin 20 de ani, cu condiția ca maidanezii să nu se înmulțească.

Pentru a adopta un câini, trebuie să vă duceți la unul dintre centre. Centrul din Theodor Pallady e pe Drumul Lunca Jarişte. Până în adăpostul de maidanezi al Primăriei nu e niciun fel de indicator. „Doar unul puteţi lua gratis, de la al doilea plătiţi 150 de lei”, a spus o angajata ASPA, conform evz.ro.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, anul trecut a fost un număr record de persoane muşcate de câinii comunitari: 16.000 dintre care 3.300 de copii, au fost muşcate de câini, cu 3.231 mai multe decât în 2011. În momentul de faţă, fiecare dintre cei cinci hingheri ar trebui să prindă câte 12.000 de maidanezi, iar Sorin Oprescu nu a anunţat nicio măsură fermă până acum.

Cookies