Numărătoarea paralelă la PDL: Referendumul nu a fost validat

de:
30 iul. 2012
0 Afișari
Numărătoarea paralelă la PDL: Referendumul nu a fost validat

UPDATE 9.50: Numărătoarea paralelă a PDL se apropie de final. Partidul din Opoziţie mai are 200 de secţii de votare de centralizat. Procentul privind participarea la vot nu ar putea trece de 45% – 46%, potrivit liderului PDL, Vasile Blaga.

Numărătoarea paralelă a PDL, efectuată în 97,11% din totalul secţiilor arată că 45,45% dintre alegători s-au prezentat la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. În prezent au mai ramas 530 de secţii de centralizat, dintre care 301 din străinătate.

„Cred că USL nu are nici până acum un sistem de numărătoare paralelă”, a declarat Adriean Videanu, liderul interimar al PDL Bucureşti, când a fost întrebat cum i se par rezultatele numărătorii iniţiate de USL.

Preşedintele interimar al PDL Bucureşti a declarat, luni dimineaţă, în direct la Realitatea TV, că numărătoarea paralelă a PDL indică o prezenţă la vot de circa 44%, ceea ce înseamnă că referendumul pentru demiterea preşedintelui nu poate fi validat. Acesta a mai anunţat că în jurul prânzului vor fi prezentate rezultatele din ultimele 907 secţii care trebuie centralizate.

Dacă referendumul nu va fi validat, Parlamentul va decide paşii care trebuie urmaţi, pe plan politic.

Numărătoarea paralelă a USL arată însă cu totul altfel. Potrivit social-democratului Dan Şova, la închiderea urnelor, peste 9,2 milioane de români s-au prezentat la vot, cifră suficientă pentru validarea referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Cookies