Număr record de înscriși la Universitatea din București. Aproape 39.000 de candidați se întrec pentru a deveni studenți, cel mai mare număr din 2009 încoace.

04 aug. 2021
244 Afișari
Număr record de înscriși la Universitatea din București. Aproape 39.000 de candidați se întrec pentru a deveni studenți, cel mai mare număr din 2009 încoace.
Număr record de înscriși la Universitatea din București. Aproape 39.000 de candidați se întrec pentru a deveni studenți, cel mai mare număr din 2009 încoace. Sursa foto: Facebook

Universitatea din București se poate lăuda cu un număr impresionant de candidați la studiile de licență în acest an. Astfel, aproape 39.000 de candidați candidează pentru posturile scoase la concurs - cel mai mare număr de candidați din ultimii 12 ani. Astfel, la nivelul întregii universități concurența este de 8,59 candidați pe loc bugetat.

Număr record de participanți la concursurile de înscriere și admitere la Universitatea din București. În acest an s-au înregistrat nu mai puțin de 38.806 înscrieri la cele 97 de programe de licență puse la dispoziție de cele 19 facultăți din cadrul Universității din București, potrivit Hotnews. Spre comparație, în anul 2020 Universitatea din București a adunat 33.917 înscrieri pentru programele de licență, numărul din acest an fiind considerabil mai ridicat. Trebuie menționat că cifra înscrișilor din acest an este cea mai mare din ultimii 12 ani.

Câte locuri sunt disponibile în acest an – care au fost cele mai căutate facultăți

Pentru acest an, facultățile de la Universitatea din București au scos la concurs pentru programele de licență nu mai puțin de 4.515 locuri bugetate. Prin urmare, este vorba despre o concurență acerbă – de 8,59 candidați pentru fiecare loc, asta raportat la întregul număr de locuri disponibile. Însă aceste înscrieri nu au fost uniforme, firește, unele facultăți au atras mai multe persoane decât altele.

Spre exemplu, cea mai mare concurență s-a înregistrat la Facultatea de Matematică și Informatică, dar și Facultatea de Administrație și Afaceri. La aceste facultăți competiția este de peste 17 candidați pentru un singur loc scos la concurs.

Între timp, la Facultatea de Litere au fost înscriși 10 candidați pentru un singur loc, iar la Facultatea de Psihologie și Științele Educației și la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială sunt peste 9 candidați pe loc.

La Facultatea de Biologie sunt înscriși peste 8 candidați pe loc, iar la Facultățile de Istorie și Jurnalism și Științele Comunicării sunt înscriși peste 6 candidați pe jos.

În plus, la sesiunea de admitere din iulie 2021, 273 elevi olimpici au ales Universitatea din București pentru continuarea studiilor și formarea lor academică. Dintre aceștia, 193 au optat pentru Facultatea de Matematică și Informatică, 30 pentru Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, 27 pentru Facultatea de Fizică, câte 7 pentru Facultatea de Istorie și Facultatea de Științe Politice, 4 pentru Facultatea de Chimie, 2 pentru Facultatea de Biologie și câte unul pentru Facultățile de Drept, Filosofie și Psihologie și Științele Educației.

Cum se va realiza admiterea la Universitatea din București în acest an

Facultățile s-au adaptat la contextul pandemic, astfel că majoritatea facultăților de la Universitatea din București și-au adaptat metodologia de admitere, aceasta devenind parțial sau în totalitate online.

Iată cele cinci forme de admitere la care au apelat toate cele 19 facultăți din cadrul Universității din București:

  • Admitere pe baza mediei/ a notelor de la bacalaureat în cazul: Facultății de Administrație și Afaceri, al Facultății de Biologie, al Facultății de Chimie, al Facultății de Fizică, al Facultății de Geologie și Geofizică, al Facultății de Litere, al Facultății de Limbi și Literaturi Străine (pentru o parte din specializări), precum și al Facultății de Psihologie și Științele Educației;
  • Admitere pe baza mediei de la bacalaureat și a unui eseu motivațional în cazul Facultății de Filosofie, al Facultății de Geografie, al Facultății de Istorie, al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, al Facultății de Științe Politice, precum și al Facultății de Teologie Baptistă;
  • Admitere pe baza unei formule mixte în cazul Facultății de Administrație și Afaceri (Business Administration), al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, al Facultății de Limbi și Literaturi Străine (pentru o parte din specializări), al Facultății de Matematică și Informatică, precum și al Facultății de Teologie Romano-Catolică;
  •  Admitere pe baza unui interviu motivațional în cazul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”;
  •  Admitere pe bază de examen în cazul Facultății de Drept.
Cookies