Număr record de candidați la Medicină în Capitală. Peste 3.400 de tineri au susținut examenul de admitere la UMF „Carol Davila”

25 iul. 2021
260 afișări
Număr record de candidați la Medicină în Capitală. Peste 3.400 de tineri au susținut examenul de admitere la  UMF „Carol Davila”
Sursa foto: UMF Carol Davila

Un număr record de candidați au susținut duminică examenul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Examenul a fost susținut și în acest an la Romexpo, pentru o mai bună organizare și pentru limitarea riscului de răspândire a COVID 19.

Nou record de candidați la examenele de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din Capitală. UMF „Carol Davila” a adunat la examenele susținute duminică dimineață nu mai puțin de 3.427 de candidați, cu 101 mai mulți față de examenele organizate vara trecută. Aceștia s-au întrecut pentru a ocupa unul dintre cele 1.629 de locuri scoase la concurs. Este vorba de 1.236 locuri finanțate de la bugetul de stat și 393 cu taxă, potrivit Gândul.

Examenele de admitere s-au ținut, în mare parte, la Romexpo

Conducerea UMF „Carol Davila” a asigurat candidaților un mediu sigur și a impus condiții stricte pentru a preveni pe cât posibil răspândirea virusului SARS-CoV-2. Astfel, examenele la Medicină și Medicină Dentară au fost organizate la Centrul Expozițional Romexpo, întocmai ca anul trecut. Între timp, examenele pentru facultatea de Farmacie și pentru Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală au avut loc în cadrul Facultății de Farmacie, respectiv în Palatul Facultății de Medicină din București.

„Din fericire, situația epidemiologică a fost mult mai bună decât anul trecut, când aveam emoții mari în desfășurarea examenului. Nimeni nu a avut probleme de a intra la acest examen”, a declarat rectorul Prof. Dr. Viorel Jinga, Rector al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Concurență acerbă la Facultatea de Medicină

Cea mai mare concurență s-a înregistrat la Facultatea de Medicină, unde pentru cele 710 locuri bugetate au concurat 2.337 candidați. La Medicină Dentară au fost 595 de candidați pe 213 locuri, pentru Facultatea de Farmacie au fost 122 de candidați pe 121 de locuri, în timp ce la FMAM au fost 345 de candidați pe 192 de locuri scoase la concurs.

Acestora li se adaugă 28 de candidați care vor participa pentru ocuparea locurilor dedicate celor ce provin din licee din mediul rural, celor din centre de plasament și celor de etnie rromă.

Anul trecut, UMF „Carol Davila” a scos la concurs nu mai puțin de 1.160 de locuri finanțate de la bugetul de stat și 292 locuri cu taxă. Pentru acestea s-au întrecut 3.326 de absolvenți de liceu, dintre care 2.246 la Medicină și 541 la Medicină Dentară.

Cookies