Nuggets de pui, retras din magazinele Lidl și rechemat de la clienți. ANSVSA: Există suspiciuni de prezență a bacteriei Salmonella

03 apr. 2024
260 Afișari
Nuggets de pui, retras din magazinele Lidl și rechemat de la clienți. ANSVSA: Există suspiciuni de prezență a bacteriei Salmonella
Nuggets de pui, retras din magazinele Lidl și rechemat de la clienți. ANSVSA: Există suspiciuni de prezență a bacteriei Salmonella | Sursă foto: Tyson-Unsplash

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) le-a transmis bucureștenilor, și nu numai, că pentru un sortiment de nuggets de pui vândute în magazinele Lidl există suspiciuni de prezență a bacteriei Salmonella.

Produsul a fost scos de la raft, iar compania îl recheamă de la clienți prin intermediul unui comunicat de presă.

ANSVSA: Nuggets de pui, retras din magazinele Lidl

Miercuri, 3 aprilie 2024, ANSVSA a transmis, printr-un comunicat de presă, că un produs vândut de lanțul de supermarketuri Lidl din București și din țară este retras de la vânzare și rechemat de la clienți.

Mai precis, este vorba despre un sortiment de nuggets din carne de pui. Acesta au fost scos preventiv de la raft deoarece producătorul (GEKA) a informat că există suspiciuni de prezență a bacteriei Salmonella.

Iată detaliile produsului:

  • Nume: Culinea Nuggets cu pui,
  • Lot afectat de retragere: ED06.02.2024 049502204849,
  • Termen de valabilitate: 06 februarie 2025,
  • Gramaj: 500 de grame.
Sortimentul de nuggets retras de la vânzare
Sortimentul de nuggets retras de la vânzare | Sursă foto: ANSVSA

Lidl a transmis că, în cazul lotului mai sus menționat, nu poate fi exclusă prezența bacteriei salmonella în crochete.

Salmonella poate să declanșeze boli gastrointestinale grave. Cele mai vulnerabile grupuri de persoane sunt:

  • Persoanele tinere,
  • Cetățenii în vârstă,
  • Femeile gravide,
  • Persoanele imunodeprimate.

ANSVSA a transmis:

Din motive ce țin de siguranța consumatorului, producătorul GEKA și Lidl România au reacționat fără întârziere și au retras acest produs de la vânzare. 

În acest context, persoanele care au cumpărat acest produs sunt rugate să nu îl consume, sub nicio formă. Acesta poate fi returnat în toate magazinele lanțului Lidl, iar banii vor fi returnați.

Clienții sunt anunțați că nu este necesară prezentarea bonului fiscal pentru rambursarea sumei plătite.

Persoanele care doresc mai multe informații referitoare la această rechemare de produs pot contanta compania Lidl prin intermediul:

La mijlocul lunii martie, Lidl a mai anunțat o retragere și rechemare care a vizat același produs, însă lotul era unul diferit. Mai multe detalii pot fi consultate în ACEST articol.

Cookies