Nu vesta îl face pe controlor, ci legitimația și aplicația! Schimbări la verificări de bilete în mijloacele de transport STB

27 iun. 2022
7886 Afișari
Nu vesta îl face pe controlor, ci legitimația și aplicația! Schimbări la verificări de bilete în mijloacele de transport STB
Nu vesta îl face pe controlor, ci legitimația și aplicația! Schimbări la verificări de bilete în mijloacele de transport STB | Sursă foto: Agerpres

Societatea de Transport București (STB SA) anunță că pentru a putea eficientiza controlul titlurilor de călătorie, controlorii din mijloacele de transport în comun nu vor mai purta vesta sau tricoul cu inscripția „CONTROL”.

Controlorii STB nu vor mai purta vesta cu inscripția „CONTROL”

STB SA a anunțat că a fost înființat Biroul de Supracontrol. Acesta are rolul de a eficientiza activitatea de verificare a titlurilor de călătorie ale cetățenilor în mijloacele de transport în comun de suprafață.

În luna iunie a acestui an, compania a demarat primul proiect în cadrul activității de supracontrol. Mai multe echipe de controlori au fost trimise pe traseu, fără a purta cunoscutele veste sau tricouri albastre ce au însemnele „CONTROL” și „STB SA”.

Prin intermediul eliminării vestelor, ce au fost introduse din anul 2016, se dorește determinarea tuturor celor care circulă cu mijloacele de transport în comun să achite titlurile de călătorie.

De asemenea, se dorește eliminarea situațiilor în care cei din autobuz, tramvai, sau troleibuz achitau călătoria la vederea controlorilor.

Ce documente trebuie arătate călătorilor, înainte de control

Pentru a se verifică dacă cei care le cer bucureștenilor prezentarea titlurilor de călătorie sunt angajați ai STB, echipele de supracontrol trebuie să aibă asupra lor următoarele documente, pe care au OBLIGAȚIA de a le prezenta călătorilor:

  • Legitimația de control (conține poza, numele, prenumele și numărul de serviciu al angajatului STB SA),
  • Cardul de identitate (legitimația prin care controlorii se autentifică și trec validatoarele în starea de control. Aceasta nu poate fi clonat și se află în posesia angajaților doar în timpul programului de lucru).
  • Echipamentul de control pe care au instalată aplicația de verificare a cardurilor de călătorie.

Echipele de control ale societății sunt instruite să prezinte aceste acte, la momentul efectuării controlului.

Nu vesta albastră definește un controlor de legitimații călătorie, ci documentele și echipamentele mai sus menționate, a declarat STB SA.

Societatea a precizat că, fără a avea la ei cardul de identitate, controlorii NU pot efectua controlul. De asemenea, fără echipamente și fără cardul de identitate NU poate fi emis cardul de suprataxă, înmânat călătorilor după ce primesc o amendă.

Cookies