Nu te mai PREOCUPA eşti FRUMOASĂ ASTĂZI. Cine este ALEX, BĂRBATUL care a SCRIS MESAJUL de la METROU

de:
21 iul. 2016
11 afișări
Nu te mai PREOCUPA eşti FRUMOASĂ ASTĂZI. Cine este ALEX, BĂRBATUL care a SCRIS MESAJUL de la METROU

Alexandru Sassu este un tânăr de 30 de ani din Bucureşti, de profesie make-up artist, care după aproape un deceniu de muncit în corporaţii a ajuns să îşi găsească adevărata pasiune şi menire în viaţă, riscând totul. Astfel, el a lăsat în urmă un job confortabil, de birou, într-o bancă, cu un salariu bun şi şi-a dedicat aproape un an din viaţă dezvoltării unei alt fel de cariere, fără costum şi cravată, aceea de a aduce pe chipul femeilor pe care le machiază un zâmbet şi un sentiment profund de dragoste de sine. Mai mult de atât, în timpul liber compune versuri, înregistrează piese hip-hop şi joacă FIFA. Povestea lui este una fascinantă şi demonstrează că visele devin realitate atunci când crezi cu adevărat în ele. Astfel, mesajul pe care l-a lansat în urmă cu aproape jumătate de an pe un perete de la metrou şi care a ajuns să fie cunoscut în toată ţara, este doar extensia unui mod creativ şi inedit de a înţelege viaţa şi oamenii din jurul său. Alex ne-a arătat că atunci când simţi ceva profund trebuie să vorbeşti, trebuie să te exprimi, altfel cei de lângă tine nu vor şti niciodată ce sentimente profunde ai pentru ei.

Am învăţat repede să nu mai iau în seama comentariile, ci doar zambetele şi feedback-ul omenilor cu care lucrez sau îi fac frumoşi, mai frumoşi. Nu există oameni urâţi

Povestea care l-a făcut cunoscut pe Alex în tot Bucureştiul, fără ca cineva să îi cunoacă identitatea, a început pe 8 martie, atunci când a auzit o discuţie între două tinere în metrou. Deoarece nu a putut să le spună în faţă ceea ce simte, a ales un alt mod de exprimare, printr-un mesaj scris pe un perete la metrou. 

Totul a început pe 8 martie. Mă duceam la un prieten şi eram în metrou. Lângă mine erau două domnişoare, una mai aranjată şi alta mai puţin aranjată. Erau simpatice. Una se plângea celeilalte că „uite, toate prietenele mele se mărită şi au copii şi eu încerc să găsesc pe cineva şi nu se întâmplă nimic, am numai întâlniri eşuate”. Eu am o chestie, de câţiva ani cred că trebuie să le spui oamenilor ceea ce gândeşti şi nu doar să simtă ei. Dacă ţii la cineva, să îi spui că îl iubeşti. Noi oamenii din ziua de azi trăim la modul ăstă, lasă că ştie iubita mea că o iubesc sau ştie prietenul meu că ţin la el. Ai fii surprins să vezi ce reacţie au oamenii când le spui chestia asta. Mamei i-am spus acum patru-cinci ani prima oară te iubesc fără să urmeze ajută-mă cu ceva şi mama a rămas uimită„, îşi începe Alex povestea.

Atunci, în metrou, în momentul acela, am vrut să mă duc la ea să îi spun băi, eşti frumoasă, nu ai niciun stres, relaxează-te, eşti OK, dar mi s-a părut aiurea. Amuzant este că în ziua aceea mi se înţepase tapiseria de la maşină şi am luat un marker negru că voiam să colorez acolo, să nu se mai vadă. Primul mesaj scris a fost pe 8 martie, la ora opt şi ceva, între Unirii 1 şi Unirii 2. Aşa a început toată chestia. Ulterior, au apărut în foarte multe locuri, pur şi simplu. Niciodată nu am făcut taguri sau chestii de genul ăsta. Pur şi simplu a fost feedback-ul acela de moment şi asta a fost: Nu te mai preocupa eşti frumoasă„, a explicat el întâmplarea.

De aici, viralul pur şi simplu a explodat. Mesajul a început să apară pe numeroase panouri publicitare, cum ar fi reclamele de la AFI, aproape în toate staţiile de metrou din Bucureşti, pe ziduri şi chiar în alte oraşe din ţară, cum ar fi Cluj.

Culmea este că singurul care a fost al meu a fost cel de atunci de la metrou, restul s-au întâmplat, pur şi simplu. Singurul pe care l-am scris a fost pe 8 martie cu scopul de a transmite ceva: Sunt multe tipe care trebuie să înţeleagă că nu e vorba de make-up sau că îţi pui gene, ori unghii, ori că te tunzi nu ştiu cum. Toţi oamenii sunt frumoşi în felul lor. În jurul nostru sunt puţini oameni care să îţi spună că eşti frumos, că eşti OK. Acelaşi lucru se întâmplă şi în relaţii şi de aia multe nu ţin, deoarece noi mereu căutam ceva mai bun, mai frumos şi din cauza asta pierdem foarte multe lucruri”, a adăugat Alex.

Feedback-ul primit a fost unul neaşteptat. Numeroşi bloggeri, mai ales femei, au început să îi mulţumească pentru cuvintele frumoase pe care le-a scris. În prezent, Alexandru Sassu ar vrea să afle care au fost motivele pentru care oamenii au continuat să ducă mai departe mesajul. Mai mult, inedit este faptul că iniţial nu a recunoscut că el a scris acest mesaj deoarece nu a crezut că acest lucru este important.

La chestia asta te uiţi, priveşti şi parcă un moment conştientizezi că nu îţi trebuie unghii făcute sau păr aranjat, poţi să fii un om frumos şi fără toate astea

Sunt foarte mulţi oameni care au vorbit despre asta. Primul feedback a fost pe Facebook, dar nu m-am apucat să comentez că staţi aşa, că eu am fost cel care a început treaba asta. Nu e vorba de asta. Important e ca lumea să se bucure. Mi se pare că ăsta e cel mai minunat lucru. Şi în jobul ăsta, de make-up, faptul că cineva se uită în oglindă şi zice uau, m-ai transformat şi uite ce frumos arăt, este un sentiment pe care nu îl poţi cumpăra. Au fost şi site-uri care au spus că doar mâzgălim pereţii, dar la chestia asta te uiţi, priveşti şi parcă un moment conştientizezi că nu îţi trebuie unghii făcute sau păr aranjat, poţi să fii un om frumos şi fără toate astea. Am văzut că la nivel de blogging foarte multe persoane vorbesc despre chestia asta şi chiar am fost uimit. Nu mă aşteptam. Asta a fost ideea. Ştiu că poate trebuia să sune mai altfel sau să fie îmbrăcată mai altfel, dar asta a fost, cel puţin la cel de acolo, care a fost singurul pe care l-am făcut. După aia au apărut mai multe. Pe cel de la Unirii l-au şters destul de repede„, a continuat el.

Alex este unul dintre puţinii make-up artişti bărbaţi din România, fiind o industrie în care femeile sunt predominante. Cu toate acestea, el consideră că acesta este un avantaj, mai ales că majoritatea femeilor ar prefera să fie machiate de cineva care ştie ce caută un bărbat la o femeie. Chiar şi aşa, până să devină un make-up artist cunoscut, timp de 10 ani, încă de la sfârşitul liceului până acum trei ani, Alexandru Sassu a muncit în diferite companii, mai mici sau mai mari. Într-un final, a avut o revelaţie şi a realizat că acest lucru nu îl face fericit astfel că a căutat o altă cale.

„Dacă ajung la 30 de ani să stau la birou, eu mă sinucid”

Credeam că e un clişeu că atunci când faci ceea ce îţi place simţi că nu munceşti. Nu credeam, dar chiar e adevărat. Cu make-up credeam că o să pot să mă trezesc când vreau eu, însă cu proiectele de la filmări am zile în care mă trezesc la 4 dimineaţa şi ajung la 9 seara acasă, dar nu e atât de obositor ca statul la birou sau făcut rapoarte. Am început să muncesc din liceu, am fost învăţat de ai mei că am nevoie de un job stabil, care la sfârşit de lună să îmi aducă un salariu fix. Eu am terminat Dreptul. Chiar asta e şi glumea mea, eu am făcut Dreptul ca să trag liniile de tuş cum trebuie. De la 18 ani, am rezistat până la 27 de ani în corporaţie, în tot felul de firme, mai mari sau mai mici, dar mi se pare OK că în anii ăştia am învăţat ce nu vreau să mai fac sau să mai trăiesc. E şi asta o cale. Te motivează foarte mult să faci atât de bine ceea ce faci de plăcere atât de mult încât să nu mai faci ceea ce nu ţi-a făcut plăcere. Maică-mea îmi zice că la cât de mult vorbesc aş fi făcut carieră şi cu Dreptul. Cu toate astea, unul dintre motivele pentru care nu am profesat şi nu mi-a plăcut nici în corporaţie a fost faptul că nu suport să port costum, cu toate că lumea îmi spune că fiind înalt îmi stă bine„, a explicat Alex râzând.

Am lucrat într-o bancă, la Garanti, pe platforma de la Pipera. Am zis povestea asta de multe ori, dar mereu îmi face plăcere să o spun. Într-o zi am avut o revelaţie. M-am trezit şi am spus băi, toţi oamenii ăştia care vin la muncă îşi găsesc un pătrăţel al lor acolo, stau opt ore, cu o oră pauză, nouă, mai stau şi după program, apoi ţi-ai terminat jobul, şi după care ajungi acasă şi cam asta e viaţa ta cinci zile pe săptămână. Apoi vine weekendul şi te duci în Centrul Vechi sâmbătă şi duminică şi spargi banii. Trebuie să fie mai mult de atât„, a povestit Alex.

Un impact profund l-a avut o iubită din perioada respectivă, care l-a ajutat să îşi îndeplinească visul şi să îşi găsească adevărata pasiune.

La momentul respectiv aveam o relaţie cu o tipă şi mi-am dat seama că motivul pentru care suntem împreună nu este neapărat ca să fim noi împreună, ci că aşa se întămplă. Oamenii apar în viaţa ta într-un moment, pentru un un scop, după care dispar sau rămân în funcţie de perioada care este necesară pentru modelarea ta şi aşa mai departe. Aşa s-a întâmplat cu tipa asta. Eram împreună şi imediat după ce am avut revelaţia asta i-am spus: Uite care e treaba, eu dacă ajung la 30 de ani să stau la birou, eu mă sinucid. Tipa asta mi-a zis să mă las de bancă şi să mă apuc să fac ceva care să presupună creativitate. Am făcut o listă. La sfârşit make-up-ul a rămas în faţă. Luni m-am întors la rapoartele mele în bancă şi prietena mea mă sună fix cu clişeul ăla: Ce ai făcut pentru visul tău? I-am zis să mă lase în pace că am treabă, dar a mi-a spus că mă sună iar în câteva ore, timp în care vrea să vadă că am găsit numerele la mai multe şcoli de make-up şi ce vreau să fac în sensul ăsta. Eu eram coleg la bancă cu un make-up artist foarte cunoscut, Ioana Cristea şi ea mi-a spus să mă duc la Kruger Brent. E un fel de MBA al machiajului. Dacă termini şcoala aia nu poate să fie ceva mai tare. M-am interesat, când am văzut care era costul şcolii am dat puţin înapoi, era 5.100 de euro, dar din banii ăştia, 2.700 reprezentau trusa, deci aveai şi un start de produse, plus că acolo făceai chimie, dermatologie, cromatică, impactul luminii asupra culorilor şi multe altele„, îşi aduce aminte Alex, cu drag.

Chiar şi aşa, reconversia profesională nu a fost uşoară, însă, treptat, roadele au început să apară. 

Nouă luni de zile, între 9 şi 6, zi de zi, trebuia să fii acolo, 9 ore pe zi. Nu mai aveam timp de nimic. Am început în octombrie şi am dat examenul final în august. După doi ani jumate, nu o spun eu, ci prieteni sau oameni care lucrează cu mine, am făcut foarte multe chestii. Nu am ratat proiecte. Am făcut machiaje de film, reclame, cam tot ce se putea. Trag foarte tare pentru că începând la 27 de ani am ratat startul şi în nebunia asta de a recupera am făcut foarte multe chestii. Îmi place foate mult. Când spui machiaj, toată lumea se gândeşte la machiaj de seară sau la mirese. Este un pattern. La machiajul de beauty te simţi cel mai bine pentru că acolo ai un feedback cinstit. Când faci un shooting îl faci pentru că cel care face shootingul vrea să arate într-un fel, la fel şi la film. În machiajul de beauty faci ce vrei tu, acolo îţi arăţi creativitatea, acolo eşti tu. Tu alegi culorile. Oamenii vin la tine şi îţi spun mă faci cum vrei. La sfârşit, când se uită în oglindă, şi zic Băi, arăt super, m-ai întinerit, atunci îţi dai seama că faci bine ceea ce faci„, a explicat make-up artistul. 

În prezent, Alex continuă să facă machiaje de beauty pentru mirese, cât şi machiaje de seară, alături de machiaje pentru platourile de filmare, fie că este vorba de filme, documentare, emisiuni sau reclame. 

Fac în continuare beauty, am lucrat pentru un documentar Discovery, care o să apară pe 5 septembrie, cu istoria Harley Davidson. Acum lucrez la următorul sezon al emisiunii Te cunosc de undeva, ceea ce este foarte tare, cu transformări şi cu toate cele şi în perioada următoare o să mai apară nişte proiecte. O să ne mai întâlnim şi o să îţi mai povestesc„, spune Alex, explicând că următorul proiect este în prezent secret.

Unul dintre hobby-urile sale se referă la muzică, în special hip-hop. Astfel, pe youtube sunt disponibile multe dintre piesele sale, unele chiar cu videoclip. Chiar şi aşa, muzica rămâne doar o pasiune, fiind vorba de un mod prin care Alex reuşeşte să transpună şi să înţeleagă anumite stări pe care le are.

Ca şi hobby, eu mai făceam muzică. Cum unii se relaxează citind o carte, mie îmi place să mai fac un vers, mai îl pun pe un instrumental şi cam atât. Iniţial am început să fac doar instrumentale. Trendul lor este hip-hop şi R&B. Trebuie doar să faci versuri şi să le pui acolo, nu contează că nu ai vocea nu ştiu care sau că nu cazi pe note. Nu am foarte multe view-uri la melodiile mele. O fac doar când am eu chef, ca să mă relaxez şi o pun acolo. Nu mă aştept să zică cineva că m-a descoperit sau că sunt extraordinar. Sunt mulţi care sunt infinit mai talentaţi ca mine pe treaba asta şi e minunat. Tot ceea ce fac eu e făcut acasă, nu în studio, cu un microfon pe care l-am cumpărat la un moment dat. Când am timp liber şi nu mă întâlnesc cu prietenii cam asta fac. Este o stare. În schimb am descoperit că după ce transpuns starea respectivă într-o melodie, vine ca o eliberare. Am trecut peste multe momente, şi bune, şi mai puţin bune. Asta cred că e bine pentru psihicul meu. Că alţi oameni se răgesesc sau nu, nu mai contează. Nu mă interesează dacă am 100 de view-uri sau 1.000 de view-uri. La unele am şi clip, for fun, clipuri făcute între prieteni, cu buget de cinci pizza şi două sticle de cola şi cam asta a fost. În ultima vreme nu am mai avut timp, s-au tot rărit. Anul ăsta am făcut doar două. Am versuri şi idei, dar nu ştiu când am timp să le fac. Nu mă deranjează, că fac cealaltă pasiune a mea„, a conchis Alex discuţia, vorbind despre muzică.

Ultima sa piesă, Diferit:

Aceasta este povestea lui Alex, bărbatul care nu se teme să le spună femeilor că sunt frumoase. Încercaţi din când în când acest lucru, veţi fi uimiţi de ce se poate întâmpla. Mai mult, astfel de oameni arată că lucrurile se pot schimba, însă ai nevoie de pasiune, determinare şi mult curaj. Pe Alexandru Sassu îl găsiţi şi pe Facebook la Alexandru Sassu Make-up Artist sau pe alexsassumua.ro.

Cookies