Nu știau să scrie sau să citească, dar au promovat examenul auto organizat la București. Polițiștii au aflat ce metodă de fraudă au folosit candidații

19 oct. 2022
403 Afișari
Nu știau să scrie sau să citească, dar au promovat examenul auto organizat la București. Polițiștii au aflat ce metodă de fraudă au folosit candidații
Nu știau să scrie sau să citească, dar au fraudat examenul auto organizat la București. Polițiștii au aflat ce metodă au folosit. Imagine simbol: Pexels

Un instructor auto și un alt bărbat au pus la cale operațiunea „sufleorul”. Recrutau candidați din mai multe județe, care deși nu știau să citească sau să scrie, reușeau să promoveze examenul teoretic pentru obținerea permisului auto organizat de SRPCIV București. Doritorii ajungeau să plătească și 7.500 de euro.

Fraudă la examenul auto organizat la București: metoda „sufleorul”

Instructorul auto, în vârstă de 43 de ani și un bărbat de 28 de ani au gândit și pus în aplicare o modalitate de fraudă a probei teoretice pentru examenul auto organizat de SRPCIV Bucureşti. Cei doi le cereau candidaților sume cuprinse între 3.000 şi 7.500 de euro.

Ei recrutau candidați din mai multe județe și îi trimiteau în sala de examen echipați. Mai exact, pe îmbrăcăminte și în urechi aveau tehnică care le permitea să filmeze monitorul, dar și să vorbească în exterior cu bărbatul de 28 de ani, care avea rolul esențial de „sufleor”. Cel din urmă le furniza răspunsurile corecte la examen.

Polițiști din cadrul Serviciul Rutier Ilfov au descoperit metoda de fraudă în momentul în care un candidat de 32 de ani a intrat în sala de examen fiind echipat cu tehnică audio-video pe haine și în urechi, potrivit Agerpres.

Percheziții la o școală de șoferi din București

Polițiștii Serviciului Rutier Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au realizat, marţi, 18 octombrie, 3 percheziţii la sediul unei şcoli de şoferi din Bucureşti, dar şi la domiciliile celor implicaţi în acest caz, transmite IPJ Ilfov într-un comunicat.

Oamenii legii s-au documentat și au descoperit, până în prezent, 56 de persoane bănuite că ar fi fraudat examenul teoretic pentru obținerea permisului auto.

Astfel, în vederea executării a 56 de mandate de aducere, în cursul zilei marţi, 200 de poliţişti din cadrul IPJ Ilfov au mers în judeţele Iaşi, Călăraşi, Bacău, Ialomiţa şi în Bucureşti, iar până la acest moment 43 de persoane au fost conduse pentru cercetări la sediul IPJ Ilfov.

„Din probatoriul administrat a rezultat faptul că, în perioada 2018 – 2022, un instructorul auto împreună cu un bărbatul de 28 de ani au racolat zeci de persoane neşcolarizate şi le-au sprijinit să fraudeze proba teoretică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere organizat de SRPCIV Bucureşti”, transmit Polițiștii din Ilfov.

Oamenii legii subliniază că, în acest caz, nu au fost implicați angajați din cadrul Serviciului Permise București.

Polițiștii fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual, fals informatic, fals în declaraţii şi abuz în serviciu, urmărirea penală fiind sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

Cookies