Veste bună pentru şoferii bucureşteni: NU se mai ridică maşini de pe străzile din Sectorul 2, de azi

de:
01 sept. 2011
0 Afișari
Veste bună pentru şoferii bucureşteni: NU se mai ridică maşini de pe străzile din Sectorul 2, de azi

Licitaţia pentru desemnarea unei noi firme de ridicări auto în Sectorul 2 va fi reluată în luna octombrie, însă până atunci Consiliul Local Sector 2 ar putea prelungi din nou contractul cu Supercom SA printr-o hotărâre de Consiliu. „Potrivit legii, o nouă licitaţie poate fi organizată în termen de 52 de zile de la licitaţia anterioară, adică în luna octombrie. Însă până atunci, s-ar putea convoca o şedinţă de Consiliu Local Sector 2, în a doua parte a lunii septembrie, prin care se poate prelungi actul adiţional cu Supercom SA”, a declarat pentru B365.ro primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu.

Potrivit raportului de specialitate întocmit de Primăria Sectorului 2, serviciul de ridicare, transport şi depozitare a maşinilor parcate neregulamentar ar urma să fie concesionat pe o perioadă de zece ani.

Potrivit unei decizii a Consiliului Local Sector 2, tarifele actuale practicate de Supercom SA ar trebui să fie diminuate cu 40% dacă va fi desemnat un nou operator de ridică ri auto. Astfel, bucureştenii ar urma să plătească 150 de lei pentru ridicarea maşinii parcate ilegal (în loc de 250 lei), la care s-ar adăuga încă 250 de lei pentru transportul autoturismului şi aceeaşi sumă pentru depozitare (în primele 24 de ore – gratis), adică 650 de lei în total.

Cu tarifele diminuate cu 40%, autorităţile estimează că firma care va câştiga licitaţia de ridicare a autoturismelor parcate ilegal pe raza Sectorului 2 va obţine un profit net de 1,75 milioane euro în zece ani. Acelaşi operator va plăti la primărie şi o redevenţă minimă de 10% din încasări.

Actualmente, serviciul de ridicări auto pe raza Sectorului 2 este prestat de firma SC Supercom SA, controlată de familiile Bucu şi Ciuclea. Fostul senator PSD Ilie Ciuclea este acum adjunctul primarului Neculai Onţanu la şefia UNPR Bucureşti.

Pe 15 august 2011, a fost dat startul campaniei împotriva ridicării abuzive a maşinilor în Capitală. Preşedintele PC Sector 6 – Ștefan Florescu, iniţiatorul campaniei, a anunţat că intenţionează să strângă 100.000 de semnături necesare pentru introducerea în Parlament a unui proiect legislativ împotriva hingherilor de maşini. Acesta doreşte eliminarea firmelor private actuale care ridică maşini şi praticarea unui tarif unitar la nivelul întregii Capitale. În acest sens, au fost montate zece corturi pe raza Sectorului 6, îndeosebi în zona pieţelor. Acestea vor fi funcţionale până pe data de 15 septembrie 2011.

Cookies